ATP
1ος τίτλος καριέρας για τον Kecmanovic (vid)

 
Miomir Kecmanovic
Miomir Kecmanovic Tennis TV
tennisnews team Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:27

O Miomir Kecmanovic κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Kitzbuhel της Αυστρίας και αύριο θα μπει για πρώτη φορά στους πρώτους 40 της παγκόσμιας κατάταξης, στα 21 του χρόνια.

O Kecmanovic ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της εβδομάδας στο τουρνουά του Kitzbuhel και κέρδισε στον σημερινό τελικό του Generali Open Kitzbuhel τον Yannick Hanfmann με 6-4, 6-4.

Ο 21χρονος Σέρβος κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, στη δεύτερη προσπάθειά του σε τελικό. Είχε παίξει για πρώτη φορά σε τελικό το περσινό καλοκαίρι, στην Αττάλεια της Τουρκίας, χάνοντας τον τίτλο από τον Lorenzo Sonego.

Στον σημερινό τελικό, ο Kecmanovic έσωσε τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε. Έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ νωρίς για να προηγηθεί με 3-1 και άνοιξε το 2ο σετ με break, για να περάσει μπροστά με 2-0.

Ο Hanfmann ισοφάρισε σε 2-2, κάνοντας το μοναδικό του break στον τελικό, αλλά γρήγορα ο Σέρβος ανέκτησε το προβάδισμα για να κάνει το 4-3. Με love service game έφτασε στο 5-3 ο 21χρονος και επέστρεψε από το 15-40 στο 10ο game, για να "κλειδώσει" τη νίκη έπειτα από 77 λεπτά παιχνιδιού.

Ο Kecmanovic, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.47 της παγκόσμιας κατάταξης, θα κερδίσει 8 θέσεις αύριο και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 40 της ΑΤΡ, ανεβαίνοντας στο Νο.39.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots