ATP
Αυξάνει τη διαφορά ο Djokovic

 
Αυξάνει τη διαφορά ο Djokovic
Αυξάνει τη διαφορά ο Djokovic
tennisnews team Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 - 7:01

Μετά και την κατάκτηση του Cincinnati Masters, o Novak Djokovic αύξησε τη διαφορά του από τους Rafael Nadal και Dominic Thiem, στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σταθερά στο Νο.6 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Djokovic κέρδισε 840 "καθαρούς" βαθμούς την προηγούμενη εβδομάδα με την κατάκτηση του 35ου Masters τίτλου του για το Western & Southern Open και έφτασε τη συγκομιδή των 10.860 βαθμών, αυξάνοντας τη διαφορά του από το Νο.2 και τον Rafael Nadal στους 1.010 βαθμούς, καθώς ο Ισπανός έχει 9.850 βαθμούς.

Ο Nole θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά τις επόμενες εβδομάδες στο US Open, όπου δεν θα αγωνιστεί ο Nadal. Θυμίζουμε πως ο Djokovic έχει εξασφαλίσει ήδη μαθηματικά τις 287 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για τις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ αν δεν πέσει από το Νο.1 έως τις 8 Μαρτίου θα ξεπεράσει και το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, τις 310 εβδομάδες στο Νο.1 από τον Roger Federer.

Στο Νο.3, σε αρκετή απόσταση από τους Djokovic και Nadal, είναι ο Dominic Thiem, που έχει 7.135 βαθμούς. Στο Νο.4 είναι ο Federer και στο Νο.5 ο Daniil Medvedev.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα στο Νο.6 της κατάταξης, συγκεκριμένα για 22η διαδοχική εβδομάδα. Την κορυφαία 10άδα συμπληρώνουν οι Alexander Zverev (No.7), Matteo Berrettini (No.8), Gael Monfils (No.9) και David Goffin (No.10).

Ο Roberto Bautista Agut, που ήταν ημιφιναλίστ στο Σινσινάτι, κέρδισε μια θέση και είναι στο Νο.11, ρίχνοντας στο Νο.12 τον Fabio Fognini. Ο φιναλίστ Milos Raonic, άφησε πίσω του 12 θέσεις και επέστρεψε στο Top 20, σκαρφαλώνοντας στο Νο.18, από το Νο.30 που βρισκόταν.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots