ATP
"Άντεξε" και μπήκε στον τελικό ο Nole (vid)

 
"Άντεξε" και μπήκε στον τελικό ο Nole (vid)
"Άντεξε" και μπήκε στον τελικό ο Nole (vid)
tennisnews team Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 - 1:14

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με το στομάχι και με τον αυχένα του, ο Novak Djokovic βρήκε τρόπο να κερδίσει Roberto Bautista Agut και να μπει στον τελικό του Cincinnati Masters, φτάνοντας παράλληλα τις 25 διαδοχικές νίκες στο tour!

Το απίστευτο σερί του Djokovic συνεχίζεται, καθώς που επικράτησε με 4-6, 6-4, 7-6 (0) του Bautista Agut στον δεύτερο ημιτελικό του Western & Southern Open, σε μια αναμέτρηση με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, με τον Σέρβο να αντιμετωπίζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και να αντιμετωπίζει πρόβλημα ξανά με τον αυχένα του, αλλά και με το στομάχι του.

Στο 1ο σετ ο Bautista Agut εκμεταλλεύτηκε την εικόνα του Djokovic, κάνοντας 2 φορές break. Πρώτα στο 2-1, το οποίο είχε απάντηση και έμεινε πίσω με 2-3, και αργότερα στο 4-3, για να σβήσει ένα break point και να υπερασπιστεί το σερβίς του για το 5-3. Στο 10ο game το κράτησε πιο εύκολα και έφτασε στο 6-4.

Ο Djokovic απάντησε με ένα καλό ξεκίνημα στο 2ο σετ, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 4-1. Και πάλι ωστόσο έδειξε να μην μπορεί να διατηρήσει το καλό του επίπεδο, με τον Ισπανό να απαντάει και να ισοφαρίζει σε 4-4. Ενώ βρισκόταν 2 games μακριά από τον αποκλεισμό, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου αντέδρασε θετικά, κάνοντας το break για το 6-4 στο 10ο game. 

Στο 3ο σετ ο Djokovic βρέθηκε ξανά πίσω με break, στο 1-2, αλλά κατάφερε να αντιδράσει και έφτασε μάλιστα 2 πόντους μακριά από τη νίκη στο 8ο game, όταν ήταν μπροστά με 5-2! Για ακόμα μια φορά ο Bautista Agut όμως πήρε κάτι καλό από τη μαχητικότητά του και ο Djokovic έδειξε να χάνει εντελώς το παιχνίδι του.

Αφού μείωσε σε 5-3, ο Ισπανός απέκτησε ξαφνικά το πάνω χέρι σ' αυτό το ματς, καθώς ο Djokovic έριξε και πάλι απότομα την απόδοσή του, δείχνοντας να μην μπορεί να σερβίρει ούτε να τρέξει άνετα, εξαιτίας του στομαχόπονού του. Το αποτέλεσμα ήταν διαδοχικά break από τον Bautista Agut, που πέρασε μπροστά με 6-5 και φάνηκε να είναι πάρα πολύ κοντά στη νίκη.

Για μια ακόμα φορά όμως, ο Djokovic έμεινε στο ματς, κάνοντας break μετά το 6-5, 30-30 και δείχνοντας να παίρνει και πάλι τα πάνω του, στο πιο κρίσιμο σημείο. Παρά την εικόνα που είχε προηγουμένως, το Νο.1 του κόσμου έκανε ένα αψεγάδιαστο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-0, για να "κλειδώσει" την πολύτιμη αυτή νίκη μετά από 3 ώρες μάχης στο κλειστό - για την περισσότερη ώρα - Louis Armstrong Stadium.

Για 51η φορά προκρίθηκε σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης ο Nole, ο οποίος θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του στο Cincinnati Masters, τον 35ο σε Masters 1000 και τον 80ό συνολικά στην καριέρα του (79-34).

Θα αντιμετωπίσει στον αυριανό τελικό τον Milos Raonic, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε 10 αγώνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots