ATP
Nadal: "Δεν έχω τη δύναμη να πάω στη Νέα Υόρκη"

 
Nadal: "Δεν έχω τη δύναμη να πάω στη Νέα Υόρκη"
Nadal: "Δεν έχω τη δύναμη να πάω στη Νέα Υόρκη"
tennisnews team Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 - 15:49

Ο Rafael Nadal μίλησε για το US Open και την απόφασή του να αποφύγει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο αμερικανικό Grand Slam.

"H υγεία είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και αυτό ήταν που καθόρισε και την απόφασή μου. Φαίνεται πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο, οπότε η ομάδα μου και εγώ αποφασίσαμε να μη λάβω μέρος στο US Open", είπε ο Nadal, στη συνέντευξή του για το Tennis365.

"Μετά από πολλούς μήνες χωρίς αγώνες, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ απαιτητικό καλαντάρι. Η απότομη αλλαγή από σκληρά γήπεδα σε χώμα, χωρίς να υπάρχει πρακτικά κάποια προετοιμασία, είναι κάτι που μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για το σώμα μου μελλοντικά. Είναι μια προσωπική μου απόφαση. Με την κατάσταση όπως είναι τώρα, δεν ένιωθα να έχω τη δύναμη για να πάω στη Νέα Υόρκη, ή για να το παλέψω."

Μέχρι στιγμής, εκτός από τον Nadal και βεβαίως τον Roger Federer, που απέσυρε από νωρίτερα φέτος τη συμμετοχή του απ' όλα τα τουρνουά του 2020 εξαιτίας της δεύτερης συνεχόμενης εγχείρησης που έκανε στο γόνατό του, από το US Open έχουν αποσυρθεί επίσης οι Fabio Fognini, Gael Monfils, Stan Wawrinka, Νικ Κύργιος, Lucas Pouille, Jo-Wilfried Tsonga, Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Jarry και Alexei Popyrin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots