ATP
Nadal: "Δεν ξέρω αν θα παίξω στη Ρώμη"

 
Nadal: "Δεν ξέρω αν θα παίξω στη Ρώμη"
Nadal: "Δεν ξέρω αν θα παίξω στη Ρώμη"
tennisnews team Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 - 14:41

Μετά την ανακοίνωσή του πως δεν θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, ο Rafael Nadal αποκάλυψε πως δεν είναι σίγουρος ούτε για το Masters της Ρώμης. 

"Προφανώς ήταν μια απόφαση που δεν ήθελα να πάρω, αλλά η κατάσταση σε όλο τον κόσμο με τον ιό και με το καλαντάρι με προετοίμασε κάπως. Μετά από σχεδόν 5 μήνες χωρίς τουρνουά, όλα έχουν γίνει πιο περίπλοκα. Αυτή τη στιγμή αποφάσισα να μείνω στη Μαγιόρκα, αλλά είμαι αισιόδοξος πως η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα μπορέσω να επιστρέψω στη δράση αργότερα", τόνισε ο Nadal στο πρακτορείο EFE.

Στη συνέχεια ο Rafa εξήγησε πως θα ήταν επικίνδυνο για εκείνον να αλλάξει τόσο απότομα από τα σκληρά γήπεδα της Αμερικής στα χωμάτινα τουρνουά, αυτό όμως δεν ήταν η βασική αιτία που τον έκανε να μην πάει στη Νέα Υόρκη. Ο βασικός λόγος που δεν πήγε είναι η κατάσταση με την πανδημία και γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί να πει με σιγουριά ούτε αν θα πάει στη Ρώμη.

"Προετοιμάζομαι για τη χωμάτινη σεζόν της Ευρώπης, θα εξαρτηθεί όμως και από την κατάσταση στην οποία θα βρισκόμαστε, από το αν θα είναι όλα υπό έλεγχο ή όχι. Θα ήταν επικίνδυνο να έκανα τόσο απότομη αλλαγή από τα σκληρά γήπεδα στο χώμα. Είναι πολύ καλύτερο για το σώμα μου να προετοιμαστώ σε μια αργή επιφάνεια, αυτό ωστόσο δεν με παρότρυνε τόσο από το να μην αγωνιστώ στη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ στη Ρώμη ή όχι, περιμένω να ακούσω νέα και να δω πως θα μετατραπεί το καλαντάρι μετά την ακύρωση της Μαδρίτης. Μετά θα πρέπει να πάρω την απόφαση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots