ATP
ΕΠΙΣΗΜΟ: Δεν θα παίξει στο US Open ο Nadal

 
ΕΠΙΣΗΜΟ: Δεν θα παίξει στο US Open ο Nadal
ΕΠΙΣΗΜΟ: Δεν θα παίξει στο US Open ο Nadal
tennisnews team Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 - 21:40

O Rafael Nadal απέσυρε τη συμμετοχή του από το US Open και επίσημα, με αποτέλεσμα να μη βρίσκεται στις λίστες συμμετοχής που ανακοινώθηκαν σήμερα από το αμερικανικό Grand Slam.

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι λίστες συμμετοχής για το φετινό US Open και ο Rafael Nadal είναι μια αναμενόμενη, αλλά αναμφίβολα και η μεγαλύτερη απουσία του φετινού αμερικανικού Grand Slam, μαζί βεβαίως και με την απουσία του Roger Federer.

"Μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να μην παίξω στο US Open αυτής της χρονιάς. Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη παγκοσμίως, με τα κρούσματα του Covid-19 να αυξάνονται, φαίνεται πως ακόμα δεν το έχουμε υπό έλεγχο", έγραψε ο Nadal στα social media.

"Ξέρουμε πως με το περιορισμένο καλαντάρι στο τένις είναι μια βάρβαρη χρονιά, μετά από 4 μήνες που έχουν σταματήσει τα τουρνουά, κατανοώ τις προσπάθειες που γίνονται για να το κάνουν να συμβεί. Αλλά μόλις είδαμε και την ανακοίνωση της Μαδρίτης, που δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Όλος μου ο σεβασμός είναι μαζί με τη USTA, τους διοργανωτές του US Open και την ΑΤΡ, που προσπαθούν να φέρουν μαζί τους παίκτες και τους fans σε όλο τον κόσμο, μέσα από την τηλεόραση. Δεν ήθελα να πάρω ποτέ αυτή την απόφαση, αλλά αποφάσισα να ακολουθήσω την καρδιά μου και να μην ταξιδέψω", πρόσθεσε ο Ισπανός. 

Στη λίστα των ανδρών για το φετινό US Open, με τις απουσίες των Nadal και Federer, οι κορυφαίοι 5 είναι οι Novak Djokovic, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Στέφανος Τσιτσιπάς και Alexander Zverev.

Από την αντίστοιχη λίστα των γυναικών, από τις πρώτες 25 της παγκόσμιας κατάταξης, απουσιάζει μόνο το Νο.1, Ashleigh Barty. 

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots