ATP
Μαδρίτη: "Μας συμβούλεψαν ακύρωση"

 
Μαδρίτη: "Μας συμβούλεψαν ακύρωση"
Μαδρίτη: "Μας συμβούλεψαν ακύρωση"
tennisnews team Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 - 18:03

Η διοργάνωση του Mutua Madrid Open επιβεβαίωσε μέσα από μια ανακοίνωση πως η Κοινότητα της Μαδρίτης πρότεινε την ακύρωση του τουρνουά.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν χθες στα ισπανικά media σχετικά με τη σύσταση που έκανε η πολιτεία στο μαδριλένικο Masters για να ακυρωθεί, επιβεβαιώθηκε και επίσημα μέσα από μια ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το τουρνουά, που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό και το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το τουρνουά πολύ σημαντικό.

"Το Mutua Madrid Open έχει στενή επαφή με την Κοινότητα της Μαδρίτης, την οποία εκπροσωπεί ο Antonio Zapatero, Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Υγείας, αλλά και με το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητισμού. Στην τελευταία μας επικοινωνία, στις 29 Ιουλίου, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων στη Μαδρίτη τις τελευταίες ημέρες, οι διοργανωτες του Madrid Open εξέφρασαν την ανησυχία τους και ζήτησαν τη βοήθεια του Zapatero, που μας συμβούλεψε να μη διεξαχθεί το τουρνουά", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

"Λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές των αρμόδιων οργανισμών υγείας και δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που προκαλείται από τον Covid-19, οι διοργανωτές του Madrid Open αναλύουν και αξιολογούν με προσοχή όλα τα πιθανά σενάρια, εστιάζοντας πάντα στην εγγύηση της ασφάλειας των συμμετεχόντων στο τουρνουά. Η τελική απόφαση για τη διοργάνωση, θα παρθεί από τον Ion Tiriac και την Super Slam Ltd., που κατέχουν τα δικαιώματα του τουρνουά", καταλήγει η ανακοίνωση, αφήνοντας για την ώρα κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

Με την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περισσότερες χώρες και το άνοιγμα του τουρισμού, κατέφθασε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας νωρίτερα απ' ότι το περίμεναν οι ειδικοί, σε πολλές χώρες. Παρόλο που αρχικά φαινόταν πολύ ασφαλέστερο το τένις στην Ευρώπη, σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αμερικανική hard court season γενικότερα, απ' ότι φαίνεται και η χωμάτινη σεζόν περνάει μια νέα κρίση, μετά την πρώτη της αναβολή. Αυτή την εβδομάδα έγινε γνωστό και πως η ιταλική κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα του Masters της Ρώμης να φιλοξενήσει θεατές, δείχνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Θυμίζουμε πως το τουρνουά της Μαδρίτης, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots