ATP
Federer: "100% την 1η Ιανουαρίου"

 
Federer: "100% την 1η Ιανουαρίου"
Federer: "100% την 1η Ιανουαρίου"
tennisnews team Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 - 18:40

Ο Roger Federer επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει να δουλεύει με το σώμα του, πως σε 20 ημέρες θα επιστρέψει στο court και ο μεγάλος του στόχος είναι να βρεθεί ξανά στο 100% του, όταν ξεκινήσει η χρονιά.

"Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαι στο 100% μου την 1η Ιανουαρίου. Τώρα έχω ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης 20 ημερών μπροστά μου. Ακόμα η διαδρομή είναι μεγάλη, αλλά είμαι έτοιμος. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω τένις σε υψηλό επίπεδο, όταν επιστρέψω", είπε ο Federer.

Το γεγονός πως έχει ξεκινήσει ήδη να γυμνάζεται και πως θα επιστρέψει στο γήπεδο για προπονήσεις τένις σε 20 περίπου μέρες, είχε γνωστοποιήσει και ο Severin Luthi, που μίλησε στην ελβετική τηλεόραση.

Ο Federer, έκανε ένα σχόλιο και για αυτό που πολλοί λένε, ότι το 2021 μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά της καριέρας του: "Από τότε που κέρδισα το Roland Garros το 2009, τα media συνέχεια σχολιάζουν αυτό το θέμα. Είναι ξεκάθαρο πως βρίσκομαι κοντά στο τέλος της καριέρας μου. Δεν μπορώ να πω όμως αν αυτό θα είναι σε 2 χρόνια, κάνω τον προγραμματισμό μου χρόνο με το χρόνο. Αυτή τη στιγμή είμαι ευχαριστημένος. Όταν το σώμα μου σταματήσει να ανταποκρίνεται, θα σταματήσω."

O κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων μίλησε επίσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα πραγματοποιηθούν το 2021: "Δεν είμαι ακόμα αφοσιωμένος στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς. Όταν είσαι στο tour για 20 χρόνια, εκτιμάς περισσότερο τις πιο ήπιες σεζόν. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει 3 μήνες πριν τους Αγώνες, πριν δεν μπορώ να τους σκέφτομαι καθόλου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ωστόσο πάντα είναι ξεχωριστοί. Θέλω να είμαι στο Τόκιο και ειλικρινά ελπίζω πως θα πραγματοποιηθούν το 2021. Οι κόρες μου θέλουν πολύ να πάνε εκεί. Ακόμα μιλάνε για το Τόκιο και θέλουν να μάθουν Ιαπωνικά!"

Tέλος, ο Roger αναφέρθηκε στο ρόλο που θα έχει το τένις στη ζωή του, σε κάποια χρόνια από τώρα: "Όταν είμαι πιο μεγάλος, σίγουρα θα παίζω ακόμα τένις, αλλά δεν θα προπονούμαι πια, απλά θα παίζω. Το γεγονός πως δεν θα δουλεύω τόσο τακτικά στο court και απλά θα παίζω με τους φίλους μου, θα είναι ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον βήμα."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots