ATP
Wawrinka: "Σαν μεγάλος αδερφός μου ο Roger"

 
Wawrinka: "Σαν μεγάλος αδερφός μου ο Roger"
Wawrinka: "Σαν μεγάλος αδερφός μου ο Roger"
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 - 5:39

Ο Stan Wawrinka θυμήθηκε τα πρώτα χρόνια του στο tour και μίλησε για το πως ο Roger Federer τον βοήθησε και τον διαμόρφωσε σαν παίκτη.

"Το να βρίσκομαι στην ίδια γενιά με τον Roger μου έχει διδάξει πολλά. Όταν πρωτομπήκα στο tour, o Roger ήταν ήδη στο Νο.1 του κόσμου και είχε κερδίσει μερικά Grand Slam. Λίγοι παίκτες είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν με έναν πρωταθλητή τέτοιου επιπέδου.

Πάντα μου άρεσε να μαθαίνω από τους άλλους και συχνά λέω πως τα Grand Slam που κέρδισα οφείλονται στους Federer, Nadal και Djokovic. Είμαι σίγουρα ο παίκτης που έχει προπονηθεί τις περισσότερες φορές μαζί τους. Στα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, άκουγα πολύ προσεκτικά τις συμβουλές του Roger, γιατί ήταν ο καλύτερος στον κόσμο. Ήταν σαν ένας μεγάλος αδερφός για μένα στο tour", είπε ο Wawrinka.

Όσο για το τι συμβουλή θα έδινε ο ίδιος, στα 35 του χρόνια πια και 3 φορές πρωταθλητής Grand Slam, στις νεότερες γενιές, ο Stan απάντησε: "Να ζουν τη στιγμή. Για 20 χρόνια, οι μέρες μου ήταν γεμάτες από τον Τύπο, τους fans, τα ταξίδια, τα τουρνουά, τις προπονήσεις. Οι μέρες μου ήταν πάντα γεμάτες και πάντα κυλούσαν απίστευτα ήρεμα. Αυτό συνέβαινε μόνο επειδή μου αρέσει αυτό που κάνω και ζω την κάθε μέρα ξεχωριστά. Αλλά εκεί κρύβεται και η διαδικασία της εκμάθησης."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots