ATP
Federer: "Είχα διορία δυο ετών για να τα καταφέρω"

 
Federer: "Είχα διορία δυο ετών για να τα καταφέρω"
Federer: "Είχα διορία δυο ετών για να τα καταφέρω"
tennisnews team Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 - 10:35

Η καριέρα του Roger Federer στο τένις θα μπορούσε να είχε τελειώσει πριν καλά-καλά αρχίσει, σύμφωνα με τη νέα αποκάλυψη του Ελβετού!

Ο Roger Federer, για τους περισσότερους ο πιο πετυχημένος τενίστας όλων των εποχών, αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα στo Die Zeit πως η καριέρα του θα μπορούσε να κυλήσει πολύ διαφορετικά, αν δεν πήγαινε καλά στα juniors.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, όταν άφησε το σχολείο για να αφοσιωθεί στο τένις, ο πατέρας του επένδυε αρκετά χρήματα σε εκείνον, χωρίς να μπορεί να ξέρει ότι θα γίνει επαγγελματίας. Για το λόγο αυτό, του είχε δώσει διορία δυο ετών και αν δεν κατάφερνε να έχει καλά αποτελέσματα θα επέστρεφε στο σχολείο.

"Ο πατέρας μου, μου είπε: 'Έχεις 2-3 χρόνια. Αν δεν τα πας καλά, θα επιστρέψεις αμέσως στο σχολείο'", είπε χαρακτηριστικά ο Federer, ο οποίος είχε ζητήσει από τους γονείς του να σταματήσει το σχολείο για να μπορεί να αγωνίζεται στα τουρνουά.

Ο Roger δέχτηκε αυτό τον όρο και ένιωθε μεγάλη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του, πως μπορούσε να κάνει κάτι ξεχωριστό. Το 1998, την τελευταία του χρονιά στα juniors, είχε κατακτήσει το Wimbledon και το Orange Bowl.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots