ATP
Τένις με κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες! (vid+pics)

 
Τένις με κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες! (vid+pics)
Τένις με κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες! (vid+pics)
tennisnews team Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 - 15:28

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν νέο αρνητικό ρεκόρ ανακοινώνοντας περισσότερα από 53.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο την ίδια μέρα η Ατλάντα φιλοξένησε τους πρώτους αγώνες τένις με κοινό στη χώρα, σε μια "πρόβα τζενεράλε" για την επίσημη έναρξη του tour, σε περίπου ένα μήνα.

Η επέλαση του Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν λέει να κοπάσει, αλλά πολλοί παίκτες δεν θεωρούν και πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η ζωή τους μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον ιό. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει και ο John Isner, που πρόσφατα λογομάχησε και στο Twitter γι' αυτό το θέμα, καθώς κατηγορήθηκε που ανακοίνωσε με υπερηφάνεια το εγχείρημα της Ατλάντας, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν πως το τουρνουά θα τηρήσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θα δίνονται οδηγίες στους φιλάθλους, θα πρέπει να τηρούν συνεχώς 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους και να φορούν μάσκες - οι οποίες θα μοιράζονται στην είσοδο.

Πράγματι, στο γήπεδο πολλές θέσεις ήταν κενές, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Στο τουρνουά συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Isner, Tennys Sandgren, Taylor Fritz και Frances Tiafoe, αλλά και πολλοί βετεράνοι.

Για την ιστορία, ο Isner επικράτησε του Fritz με 6-3, 6-4, ο Steve Johnson κέρδισε τον Reilly Opelka με 6-4, 4-6, 10-5, ο Sandgren επικράτησε του Tommy Paul με 3-6, 6-3, 12-10, ενώ ο Tiafoe επιβλήθηκε του Sam Querrey με 6-4, 7-6 (5), την πρώτη μέρα της διοργάνωσης.

Θα έχει αρκετό ενδιαφέρον πάντως να δούμε πως θα εξελιχθεί, καθώς σε μόλις 40 ημέρες τα επίσημα τουρνουά επιστρέφουν και οι πρώτοι σταθμοί είναι όλοι στην Αμερική, με το Citi Open της Ουάσινγκτον να ξεκινάει στις 14 Αυγούστου και τα Cincinnati Masters και US Open να ακολουθούν στη Νέα Υόρκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots