ATP
Το Davis Cup μεταφέρεται στο 2021

 
Το Davis Cup μεταφέρεται στο 2021
Το Davis Cup μεταφέρεται στο 2021
tennisnews team Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 - 15:40

Όπως έγινε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ολόκληρο το Davis Cup μεταφέρεται για την επόμενη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων των τελικών, καθώς και των άλλων αγώνων, όπως αυτός της Ελλάδας με τη Λιθουανία για το World Group II. 

"Η απόφαση της Kosmos Tennis και της ITF να αναβάλλει το τουρνουά, πάρθηκε μετά από 3 μήνες εξέτασης όλων των επιλογών και συζητήσεων για τις προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί από την πανδημία. Οι 18 ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί στους τελικούς αυτής της χρονιάς, θα αγωνιστούν στους τελικούς το 2021, με την κλήρωση να παραμένει ίδια. Ανυπομονούμε να διοργανώσουμε ένα εκπληκτικό τουρνουά το 2021, να μείνετε όλοι ασφαλείς", ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του Davis Cup.

Οι τελικοί του Davis Cup στο Caja Magica της Μαδρίτης θα γινόντουσαν την εβδομάδα 23-29 Νοεμβρίου, που θα ήταν και η τελευταία εβδομάδα της σεζόν στην ΑΤΡ. Θα μεταφερθούν στην τελευταία εβδομάδα της σεζόν του 2021 και ομοίως, θα μεταφερθούν και όλοι οι υπόλοιποι αγώνες στις αντίστοιχες ημερομηνίες της σεζόν. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις Λιθουανία για το World Group II τον Μάρτιο ή τον Σεπτέμβριο του 2021.

Πλέον, δεν είναι γνωστό τι θα γίνει με το πρόγραμμα και πότε θα ολοκληρωθεί η σεζόν, καθώς θα μπορούσε θεωρητικά να επιμηκυνθεί, ώστε να "σωθούν" όσα περισσότερα τουρνουά γίνεται από το 2020.

Θυμίζουμε πως η ΑΤΡ αναμένεται να επιστρέψει στις 14 Αυγούστου με το Citi Open στην Ουάσινγκτον. Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την αμερικανική σεζόν και για την ευρωπαϊκή χωμάτινη σεζόν, μέχρι δηλαδή και το Roland Garros, που θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου. Είναι ακόμα άγνωστο το τι θα συμβεί με την ασιατική σεζόν και με την ευρωπαϊκή σεζόν indoor. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots