ATP
"Πιθανό ο Rafa να επιλέξει ανάμεσα σε US Open και Roland Garros"

 
"Πιθανό ο Rafa να επιλέξει ανάμεσα σε US Open και Roland Garros"
"Πιθανό ο Rafa να επιλέξει ανάμεσα σε US Open και Roland Garros"
tennisnews team Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 - 15:20

Ο θείος του Rafael Nadal και προπονητής του για τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, Toni, μίλησε για το ενδεχόμενο ο σπουδαίος Ισπανός τενίστας να μην αγωνιστεί και στα δυο Grand Slam που αναμένεται να γίνουν στο υπόλοιπο της χρονιάς, αλλά να επιλέξει ένα από αυτά και να "θυσιάσει" το άλλο.

"Πιστεύω πως ο Rafael μπορεί να επιλέξει ένα από τα δυο, κάτι που ισχύει και για τον Djokovic. Δυο Grand Slam σχεδόν τον ίδιο μήνα και σε διαφορετική επιφάνεια, έχοντας κατά σειρά το US Open, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη και το Roland Garros, νομίζω πολλοί παίκτες θα αναγκαστούν να επιλέξουν ένα από τα δυο (Slams)", είπε ο Toni Nadal. 

Αν πάντως ο Rafa επιλέξει ένα από τα δυο Grand Slam, δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι αυτό θα είναι το Roland Garros, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει 12 φορές στην καριέρα του. Εκτός από το αγαπημένο του και πιο εύκολο major για να κερδίσει από τα δυο, είναι και αυτό που βρίσκεται κοντύτερα στην Ισπανία, επομένως δεν θα χρειαστεί να κάνει και το μεγάλο ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες αν επιβεβαιωθεί η πεποίθηση του θείου του.

Ο θείος Toni μίλησε επίσης για το πόσο γεμάτη θα είναι η σεζόν, εφόσον γίνουν όλα τα τουρνουά που στοχεύει να κάνει η ATP για να "σώσει" τη χρονιά, μια σεζόν που δεν αποκλείεται να επιμηκυνθεί και μέχρι τον Δεκέμβριο.

"Στο τέλος μια σεζόν, πάντα το πρόγραμμα είναι πιο δύσκολο. Θεωρώ πιθανό να κρατήσει η σεζόν μέχρι τον Δεκέμβριο, αυτό γινόταν και παλιότερα. Ο Rafael έχει παίξει κάποιες φορές τελικούς Davis Cup τον Δεκέμβριο. Τότε είχαμε μόνο 10 μέρες διακοπές και μετά επιστρέφαμε ξανά στις προπονήσεις."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots