ATP
Mouratoglou: "Το τένις χρειάζεται τις προσωπικότητες" (vid)

 
Mouratoglou: "Το τένις χρειάζεται τις προσωπικότητες" (vid)
Mouratoglou: "Το τένις χρειάζεται τις προσωπικότητες" (vid)
tennisnews team Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 - 7:09

Ο Patrick Mouratoglou ανέλυσε το σκεπτικό του σχετικά με την ανάγκη του τένις να επιτρέπει στους παίκτες να είναι αυθεντικοί και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους στο γήπεδο, κάτι που σκοπεύει να κάνει μέσα από το τουρνουά που θα διοργανώσει τις επόμενες ημέρες στην ακαδημία του.

To Ultimate Tennis Showdown, θα ξεκινήσει σε μια εβδομάδα, στις 13 Ιουνίου. Θα αγωνιστούν οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Matteo Berrettini, David Goffin, Felix Auger-Aliassime, Lucas Pouille, Richard Gasquet, Benoit Paire, Dustin Brown και Alexei Popyrin, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα ένας παίκτης.

Όπως ανέλυσε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα o διοργανωτής Patrick Mouratoglou, ένα βασικό πρόβλημα που οφείλει να ξεπεράσει το τένις για να μεγαλώσει το fan base του, είναι να γίνει πιο ελαστικό στις συμπεριφορές και στα συναισθήματα των παικτών, γιατί έχει γίνει τόσο αυστηρό που καταπιέζει τους παίκτες, με αποτέλεσμα όλοι να πιστεύουν ότι πλέον δεν υπάρχει κανείς παίκτης με προσωπικότητα στο tour. Κατέληξε, πως το UTS θα φροντίσει να δώσει χώρο στους παίκτες για να είναι αυθεντικοί, να εκφράσουν άφοβα ό,τι νιώσουν και να προσφέρουν στο κοινό ένα τουρνουά με καλούς "χαρακτήρες".

"Ένα από τα βασικά ζητήματα στο τένις, είναι η έλειψη συναισθημάτων. Πιστεύω πως ο κόσμος βλέπει αθλήματα για τον ίδιο λόγο που θα δει μια ταινία: θέλει να νιώσει συναισθήματα. Και τα συναισθήματα προέρχονται από τον χαρακτήρα και την ιστορία. Σε μια καλή ταινία έχεις καλούς χαρακτήρες που συμπαθείς και αντιπαθείς. Έχεις τον καλό και έχεις και τον κακό. Η ιστορία δημιουργεί κάτι που σου φέρνει συναισθήματα.

Στο τένις τις περισσότερες φορές δεν έχεις την ιστορία και δεν έχεις ούτε τους χαρακτήρες. Όχι πως οι τενίστες δεν έχουν προσωπικότητες, έχουν. Ταξιδεύω στο tour εδώ και 25 χρόνια και έρχομαι σε επαφή με τους fans. Κάθε μέρα μου λένε ότι παλιότερα το τένις ήταν καλύτερο, επειδή είχαμε καλύτερες προσωπικότητες παλιότερα.

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η μόνη διαφορά με παλιά, είναι πως οι παίκτες μπορούσαν να έχουν προσωπικότητα στο court και να εκφράζουν συναισθήματα. Πλέον δεν μπορούν να το κάνουν. Ο κώδικας δεοντολογίας είναι τόσο αυστηρός, που δεν τολμούν να δείξουν τα συναισθήματά τους.

Ο κάθε συμμετέχοντας του UTS έχει επιλεχθεί για την προσωπικότητά του και εξαιτίας του επιπέδου του φυσικά. Είναι όλοι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και έχουν πραγματικές προσωπικότητες. Το UTS θα τους παρέχει την πλατφόρμα, ώστε να εκφράσουν ολοκληρωτικά τις προσωπικότητές τους και να μοιραστούν τα συναισθήματά τους με τους ανθρώπους που θα παρακολουθούν από το σπίτι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots