ATP
"Καλύτεροι Djokovic και Nadal από Federer"

 
"Καλύτεροι Djokovic και Nadal από Federer"
"Καλύτεροι Djokovic και Nadal από Federer"
tennisnews team Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 - 20:41

Μια ενδιαφέρουσα γνώμη που δε την ακούμε συχνά, κατέθεσε στο δημόσιο διάλογο ο Pat Cash, ο οποίος πάντως την αιτιολόγησε.

"Όλοι λένε ότι ο Federer είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά για μένα δεν είναι ούτε ο δεύτερος καλύτερος όλων των εποχών. Ο καλύτερος όλων των εποχών, θα πρέπει τουλάχιστον να έχει θετικό ρεκόρ στο head-to-head απέναντι στον μεγαλύτερό του αντίπαλο και στον δεύτερο μεγαλύτερο. Σίγουρα αυτός θα ήταν ο πρώτος παράγοντας για μένα", εξήγησε ο Cash, που αναφερόταν βεβαίως στους Rafael Nadal και Novak Djokovic.

Ως γνωστόν, ο Federer μπορεί να διατηρείται εδώ και πολλά χρόνια στην πρώτη θέση των σημαντικότερων ρεκόρ του αθλήματος, έχοντας την πρωτιά στα Grand Slam και στις περισσότερες εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως έχει αρνητικό ρεκόρ απέναντι στους Nadal (16-24) και Djokovic (23-27).

Ο 55χρονος Αυστραλός, πρωταθλητής στο Wimbledon το 1987, δεν αμφιβάλλει πάντως για το ότι ο Federer έχει τα πιο ποιοτικά χτυπήματα από τους "Big 3", αλλά και γενικότερα απ' όσους παίκτες έχει δει.

"Στα χτυπήματα, θα έλεγα πως είναι ο σπουδαιότερος παίκτης που έχω δει. Στα χτυπήματα, στην κίνησή του, σε όλα. Αλλά κατά κάποιο τρόπο το τένις του ανήκει στην παλιά σχολή."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots