ATP
Πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο ο Federer

 
Πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο ο Federer
Πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο ο Federer
tennisnews team Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 - 18:16

O Roger Federer έγινε ξανά ο πιο καλοπληρωμένος αθλητής παγκοσμίως, ανεβαίνοντας στην κορυφή από την 5η θέση, όπου βρισκόταν το 2019. Ξεπέρασαν τα 106 εκατομμύρια δολάρια τα έσοδα του Ελβετού στον τελευταίο χρόνο!

Συγκεκριμένα ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων είχε κέρδη που άγγιξαν τα 106,3 εκατομμύρια δολάρια (χωρίς τον υπολογισμό των φόρων), σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

Ο Federer είναι ο μοναδικός τενίστας που έχει φτάσει στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, από το 1990, όταν και ξεκίνησε να υφίσταται. Κέρδισε 6,3 εκατομμύρια από τα τουρνουά που συμμετείχε τους τελευταίους 12 μήνες, που σημαίνει πως τα υπόλοιπα 100 εκατομμύρια ήρθαν από διαφημίσεις και άλλες συμφωνίες του με χορηγούς.

Αυτό κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή την άνοδό του στην κορυφή, δείχνοντας πως είναι με διαφορά ο πιο εμπορικός αθλητής στον κόσμο. Ο 2ος της λίστας, Cristiano Ronaldο, είναι πολύ κοντά στον Federer με κέρδη στα 105 εκατομμύρια, αλλά τα 60 από αυτά είναι το ετήσιο εισόδημά του ως αθλητής και τα 45 είναι από χορηγίες.

Πολύ κοντά τους είναι και ο Lionel Messi, που είχε κέρδη 104 εκατομμύρια τον τελευταίο χρόνο, ενώ στην 4η θέση βρίσκεται ο Neymar (95,5 εκατομμύρια) και την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο LeBron James (88,2 εκατομμύρια).

Στο τένις, ο 2ος πιο καλοπληρωμένος ήταν ο Novak Djokovic, ο οποίος βρίσκεται στην 23η θέση συνολικά, με έσοδα στα 44,6 εκατομμύρια. Ο Σέρβος προσπέρασε τον Rafael Nadal, που είναι στην 27η θέση με έσοδα στα 40 εκατομμύρια δολάρια.

H Naomi Osaka, η οποία είναι η πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, είναι στην 29η θέση ανδρών και γυναικών, με έσοδα στα 37,4 εκατομμύρια. Η Serena Williams είναι στην 33η θέση με 36 εκατομμύρια και ο Kei Nishikori στην 40ή θέση με 32,1 εκατομμύρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots