ATP
Fognini: "O Djokovic θα περάσει τον Federer"

 
Fognini: "O Djokovic θα περάσει τον Federer"
Fognini: "O Djokovic θα περάσει τον Federer"
tennisnews team Δευτέρα, 25 Μαϊος 2020 - 19:19

Την πεποίθησή του πως ο Novak Djokovic θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 20 Grand Slam τίτλων του Roger Federer, εξέφρασε ο Fabio Fognini.

"Πιστεύω πως θα ξεπεράσει τα 20 Grand Slam του Roger Federer. Μεταξύ των Big 3, είναι εκείνος που μπορεί να τους περάσει όλους, σωματικά, αλλά και εγκεφαλικά, έχει τη θέληση και τη δίψα για να το καταφέρει", είπε ο Fognini, μιλώντας στην Gazzetta dello Sport.

Ο Fognini γιόρτασε χθες τα 33ά γενέθλιά του, μόλις δυο ημέρες μετά από τον Djokovic. Ως συνομίληκος με τον Σέρβο, τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά, αφού ξεκίνησε να τον βλέπει στα γήπεδα από την ηλικία των 14 ετών, σχεδόν τα τελευταία 20 χρόνια.

"Μιλάμε συχνά. Γνωριζόμαστε απ' όταν ήμασταν 14 ετών και ήταν από τότε ξεκάθαρο πως θα έκανε σπουδαία πράγματα. Είχε από τότε ατσάλινο χαρακτήρα."

Ο Fognini, ο οποίος κατέκτησε πριν από ένα χρόνο τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του στο Monte-Carlo, βρίσκεται σταθερά μέσα ή κοντά στο Top 10 έκτοτε. Η αναστολή του tour και το "πάγωμα" της κατάταξης τον άφησε στο Νο.11 του κόσμου.

Παρότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Nole και πιστεύει ότι θα ξεπεράσει το μεγάλο ρεκόρ του Federer, δεν έκρυψε πως προσωπικά, του αρέσει περισσότερο το στυλ του Ελβετού: "Αν με ρωτήσετε ποιος παίζει το πιο όμορφο τένις, θα πρέπει να απαντήσω ο Federer", είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο "Fogna" αναφέρθηκε και στο Adrian Tour, μια σειρά από τουρνουά που θα διοργανώσει ο Nole μέσα από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα σε 4 πόλεις των Βαλκανίων.

"Μου ζήτησε κάποιες συμβουλές για τη διοργάνωση των βαλκανικών τουρνουά. Με προσκάλεσε και να παίξω, αλλά δε νομίζω πως μπορώ να πάω εκεί αυτή τη στιγμή. Η ασφάλεια έρχεται πρώτη", είπε ο Fognini, ο οποίος πέρασε το lockdown στο σπίτι του στο Arma di Taggia της βόρειας Ιταλίας - μαζί με τη σύζυγό του Flavia Pennetta και τα δυο παιδιά τους, τον Federico και τη Farah - το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη νότια Γαλλία και στην ακαδημία του Patrick Mouratoglou, όπου συμφώνησε να δώσει και τους πρώτους του φιλικούς αγώνες μετά την καραντίνα, για το UTS.

 
 
 
View this post on Instagram

From May 16, live tennis returns. Likebefore. @ultimate_tennis_showdown

A post shared by Fabio Fognini (@fabiofogna) on

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots