ATP
Mouratoglou: "Χρειαζόμαστε μια επανάσταση στο τένις"

 
Mouratoglou: "Χρειαζόμαστε μια επανάσταση στο τένις"
Mouratoglou: "Χρειαζόμαστε μια επανάσταση στο τένις"
tennisnews team Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 - 16:49

Όσο τα τουρνουά αναβάλλονται και ακυρώνονται, η κρίση στο τένις γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Γι' αυτό ο Patrick Mouratoglou κάνει λόγο για μια επαναστατική λύση που θα κρατήσει "ζωντανό" το άθλημα και το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ο Mouratoglou ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες τη διοργάνωση ενός πρωταθλήματος τένις στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας του, στο οποίο αναμένεται να αγωνιστούν αρκετοί παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο. Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, τόσο για να δοθεί η ευκαιρία στους παίκτες να δώσουν κάποιους αγώνες και να μην είναι ανενεργοί, όσο και για να ψυχαγωγηθεί το κοινό και να συνεχίσει να υπάρχει ενδιαφέρον για το άθλημα.

"Η ιδέα δεν ήταν μόνο δική μου, ανήκει επίσης στον Alexei Popyrin και στον πατέρα του. Είναι μια σημαντική ιδέα, μια αλλαγή που στην εποχή της πανδημίας είναι απαραίτητη, γιατί το άθλημά μας κινδυνεύει", σχολίασε ο Mouratoglou.

Ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος τεχνικός, μίλησε επίσης για μερικούς βασικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν στο τουρνουά που θα φιλοξενηθεί τον επόμενο μήνα στην ακαδημία του, ξεκινώντας από τις 13-14 Ιουνίου, που θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις ανάγκες της εποχής.

"Σεβόμαστε τις οδηγίες της γαλλικής κυβέρνησης για τον Covid-19. Δεν θα υπάρχουν θεατές στο τουρνουά, δε θα γίνεται χειραψία μετά από τους αγώνες και οι παίκτες θα αλλάζουν πλευρές από διαφορετική μεριά. Ο κάθε παίκτης θα έχει επίσης τις δικές του μπάλες και θα είναι σημαδεμένες. Τα ball kids θα φορούν γάντια και μάσκα και δε θα αγγίζουν τις πετσέτες των παικτών."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots