ATP
Goffin: "Η μπάλα ερχόταν πολύ γρήγορα!"

 
Goffin: "Η μπάλα ερχόταν πολύ γρήγορα!"
Goffin: "Η μπάλα ερχόταν πολύ γρήγορα!"
tennisnews team Πέμπτη, 14 Μαϊος 2020 - 13:40

Μετά από την ασυνήθιστα μεγάλη περίοδο που έμειναν μακριά από τις προπονήσεις, ακόμα και οι κορυφαίοι του κόσμου θα χρειαστούν κάποιο χρόνο μέχρι να βρουν τα πατήματά τους. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του David Goffin, που ανέφερε πως οι μπάλες του φαινόντουσαν να έρχονται πολύ γρήγορα στην πρώτη του προπόνηση την περασμένη εβδομάδα!

'Την προηγούμενη εβδομάδα προπονήθηκα στο Μονακό με τον Jannik Sinner και με έναν ακόμα παρτενέρ χτυπημάτων. Η πρώτη μου εμπειρία ήταν κάπως περίεργη. Η μπάλα ερχόταν πολύ γρήγορα! Τα μάτια μου πρέπει να συνηθίσουν στην ταχύτητα του παιχνιδιού. Ξεκινήσαμε χαλαρά, γιατί αν το κάναμε πολύ ώρα μπορεί να γινόταν επικίνδυνο για τους καρπούς και τις αρθρώσεις", είπε ο 28χρονος Βέλγος. 

"Η προτεραιότητά μου είναι να μείνω σε επαφή με τη μπάλα, να διατηρήσω τη φυσική μου κατάσταση και την αγωνιστική μου φόρμα. Μετά θα εξετάσω και περισσότερους τομείς, όπως να δουλέψω τα βολέ μου περισσότερο."

Με το tour να έχει ανασταλεί έως και τις 12 Ιουλίου (και αναμένεται να παρθεί η απόφαση για τον υπόλοιπο Ιούλιο μέχρι τις 15 Μαΐου), υπάρχει μια αβεβαιότητα για όλους τους παίκτες. Όπως και πολλοί ακόμα, ο Goffin προπονείται για να διατηρηθεί σε φόρμα και σκοπεύει να συμμετέχει και σε αγώνες επίδειξης, στο τουρνουά που θα φιλοξενήσει η ακαδημία του Patrick Mouratoglou τον επόμενο μήνα (13 Ιουνίου).

"Δεν ξέρω τι θα γίνει με το καλαντάρι. Πότε θα επιστρέψουμε και σε ποια επιφάνεια. Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα προετοιμαστούμε. Ίσως να μην παίξουμε σε άλλο τουρνουά φέτος. Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα παίζαμε ξανά φέτος. Τώρα έχω περισσότερες ελπίδες, κυρίως για το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Αλλά πιστεύω ότι θα είναι χωρίς κοινό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots