ATP
Roger, Rafa και Novak συνεισφέρουν σε φιλανθρωπική καμπάνια για το Πακιστάν

 
Roger, Rafa και Novak συνεισφέρουν σε φιλανθρωπική καμπάνια για το Πακιστάν
Roger, Rafa και Novak συνεισφέρουν σε φιλανθρωπική καμπάνια για το Πακιστάν
tennisnews team Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 - 10:38

Για ακόμα μια φορά οι 3 "μεγάλοι" του τένις δείχνουν το φιλανθρωπικό τους πρόσωπο, ενισχύοντας σημαντικά τη φιλανθρωπική καμπάνια που οργανώνει ο Aisam-ul-Haq Qureshi για να βοηθήσει τους φτωχότερους της πατρίδας του.

Ο Qureshi, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο πετυχημένους τενίστες όλων των εποχών στο Πακιστάν, κυρίως για τις επιτυχίες του στο διπλό (career high No.8), φιναλίστ στο US Open το 2010), ξεκίνησε μια καμπάνια για να προσφέρει σ' αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη - σε πολλές οικογένειες που δεν έχουν ούτε τα βασικά, σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Η καμπάνια του 40χρονου, που ονομάζεται "The Stars Against Hunger Campaign" και θα παρουσιαστεί επίσημα σήμερα μέσω συνέντευξης Τύπου, έχει καταφέρει να πάρει ήδη πολύ μεγάλη προβολή, εξαιτίας των επαφών του.

Συγκεκριμένα, έχει προσεγγίσει ήδη τους "Big 3", Roger Federer, Rafael Nadal και Novak Djokovic, που συμφώνησαν να τον βοηθήσουν και να προσφέρουν συλλεκτικά αντικείμενα για τη δημοπρασία.

Ο Federer προσέφερε τα παπούτσια που φορούσε στο Σινσινάτι το 2011, με τη δημοπρασία να ξεκινάει με το πολύ υψηλό ποσό των τριών εκατομμυρίων πακιστανικών ρουπίων (πάνω από 17.000 ευρώ)!

Ο Djokovic προσέφερε την εμφάνισή του από το Australian Open της ίδιας χρονιάς, το οποίο κατέκτησε κερδίζοντας τον Andy Murray στον τελικό με εμφατικό τρόπο (6-4, 6-2, 6-3). Η προσφορά για την μπλούζα του Djokovic ξεκινάει από τις 5 εκατομμύρια ρουπίες, ένα ποσό που πλησιάζει τις 29.000 ευρώ!

Την ίδια τιμή εκκίνησης έχει και το αντικείμενο που προσέφερε ο Nadal, που είναι επίσης μια μπλούζα, από τις προπονήσεις του Ισπανού στο Roland Garros του 2018, με το λογότυπό του στο στήθος.

Δεδομένης της φήμης των τριών κορυφαίων όλων των εποχών, οι τιμές αυτές δεν αποκλείεται να εκτοξευθούν πολύ ψηλότερα. Επίσης, εκτός από αυτές τις πολύ σημαντικές προσφορές, αξίζει να σημειωθεί πως στην καμπάνια συμμετέχει επίσης η Sania Mirza, καθώς και άλλοι σημαντικοί αθλητές για το Πακιστάν, όπως είναι ο μποξέρ Amir Khan, αλλά και οι παίκτες του κρίκετ Sarfaraz Ahmed, Shoaib Malik, Wasim Akram και Shoaib Akhtar.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots