ATP
Κάλεσμα για ένωση ATP-WTA από τον Roger!

 
Κάλεσμα για ένωση ATP-WTA από τον Roger!
Κάλεσμα για ένωση ATP-WTA από τον Roger!
tennisnews team Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 - 16:19

Μια πρόταση "βόμβα" έριξε ο Roger Federer μέσα από το Twitter, καλώντας την ATP και τη WTA να ενωθούν σε μια οργάνωση.

"Απλά αναρωτιέμαι... είμαι ο μόνος που σκέφτεται πως έχει έρθει η ώρα το ανδρικό και το γυναικείο τένις να ενωθεί σε ένα σύνολο;" έγραψε αρχικά στο Twitter ο Ελβετός, με το tweet να γίνεται αμέσως viral και να παίρνει εκατοντάδες σχόλια.

"Δε λέω για αγωνιστική συγχώνευση, αλλά για συγχώνευση των δυο κυβερνητικών σωμάτων (της ATP και της WTA) σε ένα, που θα έχει υπό την επιτήρησή του το ανδρικό και το γυναικείο tour."

Ο Roger μάλιστα απάντησε σε μερικά από τα σχόλια που έγιναν κάτω από τις δημοσιεύσεις του.

Στο σχόλιο για τις διαφορές της ATP και της WTA σε διάφορα ζητήματα, όπως τηλεοπτικά δικαιώματα, ο Ελβετός είπε: "Συμφωνώ μαζί σου. Προκαλεί τόσα μπερδέματα στους φιλάθλους με τα διαφορετικά συστήματα στην κατάταξη, τα διαφορετικά λογότυπα, τις διαφορετικές ιστοσελίδες, τις διαφορετικές κατηγορίες στα τουρνουά."

Στο σχόλιο για το ότι είναι τρελό ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα συγχώνευση, ο Federer έγραψε: "Πιθανότατα θα έπρεπε να γίνει πριν πολύ καιρό, αλλά ίσως τώρα ήρθε στα αλήθεια η ώρα. Είναι δύσκολες στιγμές για όλα τα αθλήματα και μπορούμε μέσα απ' αυτό αντί για δυο αποδυναμωμένες οργανώσεις να έχουμε μια δυνατότερη."

Πάντως, η ATP και η WTA συζητούν με την ITF για τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στο άθλημα η πανδημία, βεβαίως ως ξεχωριστά σώματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της New York Times, τόσο η ATP, όσο και η WTA, σκοπεύουν να προσφέρουν από ένα εκατομμύριο δολάρια στο Ταμείο Ενίσχυσης που θα δημιουργηθεί για τους παίκτες και τις παίκτριες που βρίσκονται χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και δεν έχουν κανένα εισόδημα αυτούς τους μήνες που το τένις έχει σταματήσει. Μια είδηση που δείχνει ότι υπάρχει το έδαφος και η διάθεση να γίνουν κάποια βήματα προς την ένωση που προτείνει και ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots