ATP
Big 3: Περισσότερα από 4 εκατομμύρια στους αδύναμους παίκτες

 
Big 3: Περισσότερα από 4 εκατομμύρια στους αδύναμους παίκτες
Big 3: Περισσότερα από 4 εκατομμύρια στους αδύναμους παίκτες
tennisnews team Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 - 13:00

Αυτό είναι το αναλυτικό πλάνο του Novak Djokovic, που δημιούργησε μαζί με τους Roger Federer και Rafael Nadal. Διαβάστε την επιστολή του Σέρβου, που θέλει να συγκεντρώσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια για να τα μοιράσει στους παίκτες που βρίσκονται από το Νο.250 έως το Νο.700 της παγκόσμιας κατάταξης.

Χθες διέρρευσε ένα μήνυμα του Novak Djokovic από την κοινή συνομιλία που έχουν οι επαγγελματίες παίκτες της ΑΤΡ στο WhatsApp, σύμφωνα με το οποίο προτείνει στους υπόλοιπους παίκτες του Top 100 να συνεισφέρουν οικονομικά, για να ενισχύσουν τους πιο αδύναμους παίκτες, που αυτή την περίοδο δεν έχουν καθόλου έσοδα και κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και εκτός επαγγελματικού τένις για πάντα, αν κρατήσει ακόμα περισσότερο η αναστολή.

Το si.com δημοσίευσε ολόκληρη την επιστολή με την πρόταση του Nole, κατά την οποία μπορούν να συγκεντρωθούν περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ και έπειτα να μοιραστούν στους παίκτες που βρίσκονται από το Νο.250 έως το Νο.700 της παγκόσμιας κατάταξης.


Γεια σας παιδιά,

Ήθελα να σας γράψω, σχετικά με την οικονομική υποστήριξη στους παίκτες που βρίσκονται στο 250-700 στα μονά. Η ATP έχει διαθέσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια σε ειδικό ταμείο αρωγής. Έχει προγραμματίσει να ενισχύσει παίκτες που είναι στις θέσεις 150-400 στα μονά.

Ο Rafa, ο Roger και εγώ μιλήσαμε χθες και προτείνουμε την παρακάτω λύση. Πιστεύουμε πως είναι σημαντικότερο να ενισχυθούν παίκτες από το 250 έως το 700. Οι πρώτοι 250 παίκτες της κατάταξης, οι περισσότεροι εξ αυτών τουλάχιστον, έπαιξαν στα προκριματικά των Grand Slam το 2019 και του φετινού Australian Open. Με τις συμμετοχές αυτές, εξασφάλισαν κάποια αξιοπρεπή χρήματα. Εκτός του Top 250, υπάρχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Πιστεύουμε πως όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε αυτούς τους παίκτες. Πολλοί απ' αυτούς σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επαγγελματικό τένις, επειδή δεν μπορούν να βιοποριστούν. Δυστυχώς, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός παικτών στο γκρουπ 250-700, που δεν έχει χορηγούς, ούτε υποστηρίζεται από ομοσπονδίες. Η ΑΤΡ έχει γύρω στα 700 μέλη και θα προσπαθήσουμε να φροντίσουμε για όλους. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα αυτό στην κοινότητα του τένις και στον αθλητικό κόσμο, ότι νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον και πως μας ενδιαφέρει το μέλλον του τένις. Στις θέσεις 250-700 βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το μέλλον. Είναι οι ρίζες του τένις και η βάση του επαγγελματικού αθλητισμού.

Αυτή είναι η πρότασή μας:

Οι παίκτες που είναι στο Top 100 των μονών και στο Top 20 των διπλών, θα συνεισφέρουν οικονομικά στο Ταμείο Ενίσχυσης Παικτών, με βάση το παρακάτω διάγραμμα:

Κατάταξη ΑΤΡ:

  • 50-100 > 5.000 δολάρια ο καθένας
  • 20-50 > 10.000 δολάρια ο καθένας
  • 10-20 > 15.000 δολάρια ο καθένας
  • 5-10 > 20.000 δολάρια ο καθένας
  • 1-5 > 30.000 δολάρια ο καθένας
  • Top 20 στα διπλά > 5.000 δολάρια ο καθένας

-Συνολικά 1.050.000 δολάρια

-Αυτό το ποσό, μαζί με ένα αντίστοιχο ποσό της ΑΤΡ και με την ελπίδα ότι το κάθε Grand Slam θα προσφέρει από 500.000 δολάρια, μπορεί συνολικά να συγκεντρωθεί ένα ποσό γύρω στα 4-4,5 εκατομμύρια.

-Ο Στόχος είναι να δοθεί το ποσό των 10.000 δολαρίων σε κάθε παίκτη στο γκρουπ 250-700. Γι' αυτό χρειάζονται 4-4,5 εκατομμύρια.

-Ο πρόεδρος της ΑΤΡ λέει πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να δοθούν 500.000 δολάρια από κάθε Grand Slam, που είναι καλά νέα. Ελπίζουμε να συμβεί στο κοντινό μέλλον.

Επιπλέον, o Roger, o Rafa και εγώ προτείναμε στην ΑΤΡ το 50% των επάθλων του ATP Finals του Λονδίνου (εφόσον συμβεί το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο), να πάει στο Ταμείο. Θα είναι ακόμα ένα σημαντικό ποσό. Προφανώς δεν ξέρουμε ακόμα αν θα γίνει φέτος το τουρνουά. Αν δεν γίνει, θα πρέπει όλοι μας να συνεισφέρουμε σημαντικά ποσά από το Australian Open του 2021. Όχι μόνοι οι τρεις μας, αλλά και άλλοι παίκτες που συμμετέχουν στο ATP Finals ή στο Australian Open. Μ' αυτόν τον τρόπο, όλοι θα βοηθήσουν.

Όσον αφορά τους παίκτες που είναι χαμηλότερα στα διπλά, χρειάζονται επίσης υποστήριξη, αλλά προς το παρόν δε γνωρίζουμε ποιο ποσό θα ήταν το πιο δίκαιο και για ποιους παίκτες. Επομένως, μοιραστείτε τις σκέψεις σας πάνω σε αυτό και θα προτείνουμε κάποιες ιδέες. Ευχαριστώ.

Παιδιά, ξέρω πως όλοι δυσκολεύονται οικονομικά κάτω από αυτές τις συνθήκες. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Νιώθω πως μ' αυτόν τον τρόπο θα δείξουμε τη μεγάλη μας ενότητα, κατανόηση και συμπόνια στους συναδέλφους μας, που προσπαθούν να ζήσουν ή τουλάχιστον να μη χάσουν χρήματα από το τένις. Προσπαθήστε να το αναγνωρίσετε αυτό σαν παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Ο Θεός να σας ευλογεί όλους.

Ζητώ ευγενικά από όλους να γράψουν τις απόψεις τους στο γκρουπ, καθώς αυτό είναι πολύ σημαντικό τώρα, που πολλοί παίκτες χρειάζονται απεγνωσμένα βοήθεια. Αν έχουμε την υποστήριξή σας (ή τουλάχιστον την υποστήριξη του 90% από εσάς), θα προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό, ώστε οι παίκτες αυτοί να λάβουν την υποστήριξή μας.

Σας ευχαριστώ,
Novak


Το Μεγάλο Σάββατο, ο Nole έκανε ένα νέο live στο Instagram (μια μέρα μετά το live που είχε με τον Andy Murray), αυτή τη φορά με τον Stan Wawrinka. Και εκεί αναφέρθηκε στο περιστατικό, επιβεβαιώνοντας αρχικά την είδηση, καθώς έως τότε δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή του.

"Οι παίκτες που βρίσκονται ανάμεσα στο 250 και στο 700 ή ακόμα και χαμηλότερα, σκέφτονται να τα παρατήσουν. Μίλησα με τον Roger και με τον Rafa πριν λίγες μέρες. Ήταν μια μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του τένις και για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες αυτούς. Οι παίκτες από το 250 έως το 1000 είναι μόνοι τους. Δεν έχουν χορηγούς, δεν έχουν ομοσπονδίες να τους στηρίζουν. Είμαι χαρούμενος που βλέπω πως ξεκινώντας από την ITF, τα Grand Slam, την ATP, τη WTA, αλλά και τους παίκτες, μπορούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία και να συγκεντρώσουμε ένα ποσό ανάμεσα στα 3,5 και στα 4,5 εκατομμύρια δολάρια", είπε ο πρόεδρος του συμβουλίου παικτών της ΑΤΡ στον Wawrinka.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots