ATP
Ακυρώθηκε το Laver Cup!

 
Ακυρώθηκε το Laver Cup!
Ακυρώθηκε το Laver Cup!
tennisnews team Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 - 4:13

Η αναστολή του tour σε συνδυασμό με τη μεταφορά του Roland Garros, δεν θα επιτρέψουν τελικά τη διεξαγωγή του Laver Cup, που ακυρώθηκε και επίσημα.

"Οι διοργανωτές του τουρνουά, ανακοίνωσαν σήμερα πως το Laver Cup δε θα διεξαχθεί το 2020, αλλά θα επιστρέψει στη Βοστώνη το 2021, μια απόφαση που προκλήθηκε από τις αλλαγές στο διεθνές tour, που έκανε τις ημερομηνίες να συμπίπτουν με άλλα μεγάλα διεθνή τουρνουά", ανέφερε η ανακοίνωση του Laver Cup.

"Το 4ο τουρνουά του Laver Cup, θα διεξαχθεί στο TD Garden της Βοστώνης, στις 24-26 Σεπτεμβρίου του 2021."

Η απόφαση του Roland Garros να μεταφερθεί στις 20 Σεπτεμβρίου (έως τις 4 Οκτωβρίου), είχε ως αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο Laver Cup, που θα γινόταν από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Παρά το γεγονός πως ο Roger Federer, ο μοναδικός παίκτης που είχε επιβεβαιώσει την παρουσία του στο σημαντικό τουρνουά επίδειξης, δεν είχε σκοπό να αγωνιστεί στο Γαλλικό Όπεν, το παρισινό Grand Slam άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δεδομένα και έκανε πολύ δύσκολα τα πράγματα για το Laver Cup, που πιθανότατα να μην είχε τη δυνατότητα να προσεγγίσει άλλα μεγάλα ονόματα.

Μετά τα πολύ επιτυχημένα τουρνουά που είχε σε Πράγα (2017), Σικάγο (2018) και Γενεύη (2019), το Laver Cup δε θα αλλάξει έδρα το 2021, καθώς θα παραμείνει στο TD Gardens της Βοστώνης, όπου θα γινόταν φέτος.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots