ATP
Mouratoglou: "Να μη μείνει κανείς παίκτης πίσω"

 
Mouratoglou: "Να μη μείνει κανείς παίκτης πίσω"
Mouratoglou: "Να μη μείνει κανείς παίκτης πίσω"
tennisnews team Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 - 16:24

Ένας από τους πιο πετυχημένους και γνωστότερους προπονητές παγκοσμίως, ο Patrick Mouratoglou, μίλησε για το πολύ σημαντικό ζήτημα των παικτών που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη και δεν έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν χρήματα αυτούς τους μήνες, τονίζοντας την αναγκαιότητα να ανοίξει ένας διάλογος και να βρεθεί μια λύση.

"Το άθλημά μας είναι σπουδαίο. Όμως, αυτή η δύσκολη περίοδος μας δείχνει και πόσο δυσλειτουργικό είναι. Οι παίκτες που είναι εκτός του Top 100, με το ζόρι τα βγάζουν πέρα. Οι περισσότεροι αναγκάζονται να χρηματοδοτούν τις καριέρες τους για να συνεχίζουν να είναι επαγγελματίες. Οι ζωές τους είναι μια συνεχής βιοπάλη", είπε ο προπονητής της Serena Williams.

"Σε αντίθεση με τους αθλητές του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου, οι τενίστες δεν μπορούν να έχουν έναν ετήσιο μισθό. Είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και πληρώνουν για τα ταξίδια που κάνουν. Επίσης παρέχουν μισθούς στις προπονητικές τους ομάδες. Όλα αυτά, τη στιγμή που τα δικά τους έσοδα εξαρτώνται από τις νίκες που θα κάνουν", πρόσθεσε ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος τεχνικός.

"Είναι ένα αξιοκρατικό σύστημα και οι κορυφαίοι παίκτες αξίζουν τα χρήματα που κερδίζουν, ωστόσο το βρίσκω απογοητευτικό ότι ο 100ός παίκτης ενός εκ των δημοφιλέστερων αθλημάτων στον κόσμο με περίπου ένα δισεκατομμύριο φιλάθλους να το παρακολουθούν, κερδίζει τόσα λίγα χρήματα.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό. Παρόλο που ξεπεράσαμε το πρόβλημα της ανδρικής υπεροχής στο οικονομικό κομμάτι, το τένις παραμένει άνισο σε ακραία επίπεδα. Γι' αυτό το λόγο θα ήθελα να δω την ATP, τη WTA, την ITF και τα Grand Slam να κάθονται μαζί και να βρουν μια βιώσιμη λύση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε πίσω τους παίκτες που είναι χαμηλά στην κατάταξη. Δεν είναι σωστό. Ας χρησιμοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο για να ξεκινήσουμε έναν διάολογο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots