ATP
Wilander: "Μόνο ο ιός μπορούσε να σταματήσει τον Djokovic"

 
Wilander: "Μόνο ο ιός μπορούσε να σταματήσει τον Djokovic"
Wilander: "Μόνο ο ιός μπορούσε να σταματήσει τον Djokovic"
tennisnews team Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 - 13:46

O Novak Djokovic βρισκόταν σε τρομερή κατάσταση πριν την αναστολή του tour και μετρούσε 21 διαδοχικές νίκες, πλησιάζοντας τα μεγαλύτερα ρεκόρ του Roger Federer.

Με το Wimbledon να έχει ακυρωθεί, το Roland Garros να έχει αναβληθεί έως και τις 20 Σεπτεμβρίου και η τύχη του US Open να είναι αβέβαιη, είναι αδιαμφισβήτητο πως η πανδημία του COVID-19 έχει δημιουργήσει μια κρίση άνευ προηγουμένου στο τένις, που για πρώτη φορά απ' όταν παίχτηκε επαγγελματικά, δεν υπάρχει κανένα επαγγελματικό τουρνουά στον κόσμο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη L' Equipe, o Mats Wilander, που κι άλλες φορές στο παρελθόν έχει εκφράσει τον θαυμασμό του και τις προσδοκίες του για τον Novak Djokovic, είπε πως ο κορωνοϊός είναι το μόνο πράγμα που μπορούσε να σταματήσει τη φόρα του Σέρβου αυτή την περίοδο.

"Μόνο ο ιός μπορούσε να σταματήσει τον Novak, ήταν σε τόσο καλή φόρμα. Είναι το μεγαλύτερο θύμα της κατάστασης. Είναι φριχτό αυτό που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και στο τένις. Μέχρι όμως να ξεκινήσει η πανδημία, κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει", είπε χαρακτηριστικά ο Σουηδός, στη γαλλική εφημερίδα.

Ο Wilander αναφέρθηκε επίσης και στους Roger Federer και Serena Williams, που ίσως η πανδημία ήταν το τελειωτικό χτύπημα και λόγω ηλικίας δεν καταφέρουν να κερδίσουν άλλο Grand Slam στο μέλλον: "Δεν υπάρχει τόσος πολύς χρόνος. Αλλά κανείς δεν ξέρει τι ευκαιρίες μπορεί να έχει σε ένα Grand Slam και σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε να αγωνίζονται. Πάντως οι ευκαιρίες για να κερδίσουν ένα major ακόμα, γίνονται όλο και λιγότερες."

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots