ATP
"O Federer γνώριζε την απόφαση της ΑΤΡ"

 
"O Federer γνώριζε την απόφαση της ΑΤΡ"
"O Federer γνώριζε την απόφαση της ΑΤΡ"
tennisnews team Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 - 23:22

Παρόλο που το ενδεχόμενο της αναστολής του tour δε θα επηρέαζε το πρόγραμμά του, καθώς ο ίδιος είχε ήδη αποφασίσει να μην αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά μέχρι το ξεκίνημα της σεζόν του γρασιδιού, ο Roger Federer είχε λόγο στην απόφαση της ΑΤΡ, όπως έγινε γνωστό.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΑΤΡ ανακοίνωσε την αναστολή του tour για 6 εβδομάδες, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης έξαρσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη και στην Αμερική. Αυτή την εβδομάδα η αναστολή πήρε μια σημαντική παράταση, έως και τις 7 Ιουνίου, καθώς τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα.

Όπως υποστήριξε ο Mark Knowles, ο Federer ήταν ένας από τους ανθρώπους που έδειξε ενδιαφέρον και είχε λόγο στην τελική απόφαση, ενδεχομένως και σε κάθε μεγάλη απόφαση της ΑΤΡ, καθώς επικοινώνησε μαζί του.

"O Roger ήταν ένας από τους πρώτους ανθρώπους που επικοινώνησε μαζί μας, ώστε να σιγουρευτεί πως θα παρθεί η σωστή απόφαση", αποκάλυψε o Knowles, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ATP.

Θυμίζουμε πως η αναστολή του tour δεν επηρεάζει άμεσα τα σχέδια του Federer μέχρι στιγμής, καθώς ο Ελβετός είχε ανακοινώσει από εβδομάδες την απουσία του απ' όλα τα τουρνουά μέχρι και το καλοκαίρι - την έναρξη της σεζόν του γρασιδιού, εξαιτίας της εγχείρισης που έκανε για τον τραυματισμό του στο γόνατο.

Επιπλέον, θα έχει και όφελος μετά και την πρόσφατη απόφαση της ΑΤΡ να "παγώσει" την παγκόσμια κατάταξη. Αφενός θα προστατεύσει τους βαθμούς που θα έχανε τους επόμενους μήνες και θα παραμείνει στο Νο.4 του κόσμου και αφετέρου θα διατηρήσει προς το παρόν και τη διαφορά των 29 εβδομάδων που έχει με τον Novak Djokovic, στο ρεκόρ με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1 στην ιστορία του αθλήματος. Θυμίζουμε πως ο Federer έχει περάσει 310 εβδομάδες στην καριέρα του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Djokovic 281 εβδομάδες.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots