ATP
Στη Μανίλα για μια ιστορική πρόκριση η Εθνική (vid)

 
Στη Μανίλα για μια ιστορική πρόκριση η Εθνική (vid)
Στη Μανίλα για μια ιστορική πρόκριση η Εθνική (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2020 - 14:53

Η Εθνική μας ομάδα των ανδρών, με τον Στέφανο Τσιτσιπά στη σύνθεσή της, θα διεκδικήσει μια ιστορική πρόκριση αυτή την εβδομάδα στη Μανίλα, για το Davis Cup.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (No.6 ATP) ακολούθησε την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας στη Μανίλα, όπου την Παρασκευή και το Σάββατο (6-7) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τις Φιλιππίνες, για τα πλέι οφ του World Group II του Davis Cup.

Εκτός απροόπτου ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη θα είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Δημήτρη Χατζηνικολάου, με την ομάδα μας να έχει πολύ καλές πιθανότητες ούτως ή άλλως για μια ιστορική πρόκριση, καθώς στην ελληνική αποστολή υπάρχουν ακόμα ο Μιχάλης Περβολαράκης (No.424 ATP), που διανύει μια εξαιρετική χρονιά, καθώς και οι Μάρκος Καλοβελώνης (No.705) και Πέτρος Τσιτσιπάς (No.1169), που σημειώνουν πολύ καλές εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες σε Challenger και ITF επίπεδο. H ίδια ομάδα έφερε την πρόκριση στο World Group II για την Εθνική, στους αγώνες της 3ης κατηγορίας που έλαβαν χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΤΑΤΟΪ Club στην Αθήνα. 

Οι Φιλιππίνες, οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους αγώνες στο indoor στάδιο Philippine Columbian Association, σε χωμάτινη επιφάνεια, δεν έχει κάποιο μεγάλο όνομα στη σύνθεσή της, καθώς αποτελείται από τους Jeson Patrombon (No.1417 ΑΤΡ), Eric Olivarez (No.1587), Francis Alcantara (No.535 στα διπλά), Ruben Gonzalez (No.227 στα διπλά) και Alize Lim.

Και τις δυο ημέρες, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 05:00 το πρωί ώρα Ελλάδας (11:00 τοπική). Αν η ομάδας μας επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, θα πάρει μια ιστορική πρόκριση. Αφενός θα εξασφαλίσει την παραμονή της στο World Group II του Davis Cup και τον Σεπτέμβριο θα αντιμετωπίσει μια ομάδα από τις ηττημένες αυτής της εβδομάδας στα tie του World Group I, για να διεκδικήσει την άνοδό της.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots