ATP
Παραμένει στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς

 
Παραμένει στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς
Παραμένει στο Νο.6 ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 - 13:36

Δεν υπήρξαν αλλαγές στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να διατηρείται σ' αυτή για 52η συνεχόμενη εβδομάδα. 129 θέσεις κέρδισε ο αδερφός του, Πέτρος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διατηρήθηκε στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, χωρίς να αλλάξει κάτι μετά την υπεράσπιση του τίτλου του στο Open 13 της Μασσαλίας. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος διατήρησε τους 4.745 βαθμούς του, βρίσκεται στην 6η θέση του κόσμου για 17 συναπτές εβδομάδες και 27 συνολικά στην καριέρα του, ενώ παρέμεινε στο Top 10 για 52η διαδοχική εβδομάδα!

Στην 1η θέση βρίσκεται πάντα ο Novak Djokovic, που πλησιάζει όλο και περισσότερα τα ρεκόρ των Roger Federer (310 εβδομάδες) και Pete Sampras (286), φτάνοντας τις 279 εβδομάδες παραμονής στην κορυφή.

Στο Νο.2 είναι ο Rafael Nadal και στο Νο.3 ο Roger Federer, στον οποίο βρίσκεται πολυ κοντά ο Dominic Thiem. Την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει ο Daniil Medvedev, τον οποίο ακολουθεί ο Τσιτσιπάς. Στο Νο.7 βρίσκεται ο Alexander Zverev και το Top 10 συμπληρώνουν οι Matteo Berrettini, Gael Monfils και David Goffin.

Την πρώτη του είσοδο στo Top 20 πραγματοποίησε ο Cristian Garin, που κατέκτησε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του στο Ρίο της Βραζιλίας και τον 2ο συνεχόμενο, αφού πριν 2 εβδομάδες είχε κερδίσει και το Cordoba Open στην Αργεντινή. Ο 23χρονος Χιλιανός, που την προηγούμενη εβδομάδα μπήκε για πρώτη φορά στο Top 25 της ΑΤΡ, κέρδισε 7 θέσεις σήμερα και σκαρφάλωσε στο Νο.18 του κόσμου.

Ο πρωταθλητής του Delray Beach Open, Reilly Opelka, κέρδισε 15 θέσεις και επέστρεψε στο Top 40, ανεβαίνοντας στο Νο.39. Ο φιναλίστ του ίδιου τουρνουά, Yoshihito Nishioka, άφησε πίσω του επίσης 15 θέσεις και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 50 και στο Νο.48.

Τέλος, ο φιναλίστ του Rio Open και μεγάλη έκπληξη της προηγούμενης εβδομάδας, Gianluca Mager, κατάφερε να κερδίσει 51 θέσεις και από το Νο.128 του κόσμου "αναρριχήθηκε" στο Νο.77, πραγματοποιώντας και την πρώτη του είσοδο στο Top 100, στα 25 του χρόνια.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Ο Μιχάλης Περβολαράκης υποχώρησε στο Νο.423 του κόσμου, 7 θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης βρίσκεται στο Νο.717. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας είναι στο Νο.1159 και ο Πέτρος Τσιτσιπάς πολύ κοντά του, στο Νο.1163, καθώς βελτίωσε την προηγούμενη θέση του κατά 129 θέσεις! 

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots