ATP
Κυρίαρχος στη Μασσαλία ο Τσιτσιπάς! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 - 16:27

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Felix Auger-Aliassime στον τελικό του Open 13 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Μασσαλία για δεύτερη διαδοχική χρονιά!

Πραγματοποιώντας έναν πολύ καλό τελικό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Felix Auger-Aliassime με 6-3, 6-4 και υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Open 13 της Μασσαλίας!

Ήταν η πρώτη φορά που ο Στέφανος αγωνίστηκε σε ένα τουρνουά της ΑΤΡ ως υπερασπιστής του τίτλου, επομένως και η πρώτη φορά που κερδίζει 2ο συνεχόμενο τίτλο σε ένα τουρνουά στο tour.

Στη Μασσαλία έγινε ο πρώτος παίκτης που κερδίζει back-to-back τίτλους από το 1998, όταν το έκανε ο Thomas Enqvist, ενώ χρειάζεται ακόμα έναν τίτλο για να ισοφαρίσει και το καλύτερο ρεκόρ στο τουρνουά, που είναι οι 3 τίτλοι και το μοιράζονται οι Enqvist και Jo-Wilfried Tsonga.

Συνολικά, ο Στέφανος έφτασε τους 5 τίτλους στην καριέρα του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς, σε 5-5 νίκες. Είχε ανοίξει λογαριασμό στη Στοκχόλμη της Σουηδίας τον Οκτώβριο του 2018, ενώ το 2019 είχε κερδίσει 3 τίτλους, στη Μασσαλία, στο Εστορίλ και στο ATP Finals του Λονδίνου. Για το 2020, ήταν ο πρώτος τελικός και ο πρώτος τίτλος του.

 

Στον σημερινό τελικό ο "Στεφ" ήταν εξαιρετικός. Πέτυχε 4 άσους, κέρδισε τους 32 από τους 41 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε τα 4 από τα 5 break point που αντιμετώπισε. Έκανε το break στο 4ο game για να "ξεφύγει" με 3-1 και υπερασπίστηκε ως το τέλος του σετ το προβάδισμά του, παρόλο που χρειάστηκε να σβήσει 3 break point στο 9ο game, όταν σέρβιρε για το 6-3.

Στο 2ο σετ ο Έλληνας τενίστας έκανε ξανά πρώτος το break για το 3-2, αλλά ο Auger-Aliassime απάντησε άμεσα και με το break back ισοφάρισε σε 3-3. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα, ανέκτησε άμεσα το προβάδισμά του με break για το 4-3 και έχασε μόνο έναν πόντο στα δυο επόμενα service games του, για να "σφραγίσει" τη νίκη έπειτα από 1 ώρα και 26 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 2η διαδοχική νίκη του Στέφανου κόντρα στον νεαρό Καναδό, ισοφαρίζοντας το head-2-head τους σε αγώνες για το ΑΤΡ Tour (2-2). Επίσης, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες στη Μασσαλία, με 16 συνεχόμενα κερδισμένα σετ!

"Το γεγονός πως έχουμε αντιμετωπίσει ο ένας τον άλλον τόσες φορές το κάνει ξεχωριστό για το rivalry που μοιραζόμαστε και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα αναμετρήσεις. Έχεις βελτιωθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια, νιώθω πως με κάνεις καλύτερο παίκτη και ελπίζω να σε κάνω και γω.

Θα ήθελα να σε συγχαρώ για τη θαυμάσια εβδομάδα σου. Κάποιος έπρεπε να κερδίσει τον τίτλο και ήταν ένας πολύ κλειστός αγώνας. Έχεις ανεβεί πολύ στην κατάταξη, κάνετε εκπληκτική δουλειά με την ομάδα σου, σας παρακολουθώ ακόμα και όταν δεν είμαστε στα ίδια τουρνουά. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχεις πολλά πράγματα στο μέλλον, κάτι που είναι πολύ καλό για το άθλημα και για τη νέα γενιά", είπε ο Τσιτσιπάς στην ομιλία του πρωταθλητή, απευθυνόμενος στον Auger-Aliassime.

"Ευχαριστώ τους φιλάθλους, ήσαστε υπέροχοι για μια ακόμα φορά. Θέλω να ευχαριστήσω το τουρνουά, που κάνει καταπληκτική δουλειά με τη φιλοξενία μας και με κάνει να θέλω να επισκέπτομαι κάθε χρόνο την όμορφη πόλη της Μασσαλίας. Επίσης την ομάδα, που πάντα με υποστηρίζει, μου δίνει την ώθηση και το κίνητρο να θέλω να τα πηγαίνω καλύτερα, ευχαριστώ τη Mouratoglou Tennis Academy που έκανε τα όνειρά μου πραγματικότητα και με κρατάει προσγειωμένο, στο να θέλω να κάνω περισσότερα και να τα πάω καλύτερα. Τέλος, τους χορηγούς που έκαναν πραγματικότητα αυτό το τουρνουά και μας έδωσαν την ευκαιρία να παίξουμε εδώ, τους φωτογράφους, τους δημοσιογράφους, τα ball kids, όλους όσοι με έκαναν να αγαπήσω το άθλημα που επέλεξα να παίξω, να νιώσω χαρά που στέκομαι εδώ και κρατάω αυτό το τρόπαιο. Απλά ευχαριστώ!

"Σε κάθε έναν από σας στέλνω ένα μεγάλο φιλί και μια μεγάλη αγκαλιά και ελπίζω να σας δω την επόμενη χρονιά", είπε κλείνοντας τον λόγο του ο Στέφανος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots