ATP
O Bublik απέκλεισε τον Shapovalov

 
O Bublik απέκλεισε τον Shapovalov
O Bublik απέκλεισε τον Shapovalov
tennisnews team Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 - 18:40

O Alexander Bublik κέρδισε με 2-1 σετ τον Denis Shapovalov και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Open 13, όπου έχει πιθανό αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Bublik πέτυχε 14 άσους και κέρδισε τους 42 από τους 53 πόντους στα πρώτα του σερβίς, για να επιβληθεί του Shapovalov με 7-5, 4-6, 6-3.

Ο 22χρονος Καζάκος έσβησε και τα 4 break point που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, τα 3 απ' αυτά στο 9o game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Έκανε το μοναδικό break στο 12ο game και κατέκτησε το 1ο σετ με 7-5.

Ο Shapovalov βγήκε με τη σειρά του από μια πολύ δύσκολη θέση στα μέσα του 2ου σετ, όταν έσβησε 3 break point για να κρατήσει το σερβίς του για το 3-3 και λίγο μετά έκανε το μοναδικό break στο σετ, για να προηγηθεί με 4-3.

Στο αποφασιστικό σετ, ο Bublik προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Shapovalov ισοφάρισε σε 2-2. Ο νεαρός Καζάκος έκανε νέο break στο 8ο game για να περάσει μπροστά με 5-3 και αυτό ήταν αρκετό να του δώσει στη νίκη, αφού ακολούθησε ένα love service game με το οποίο "σφράγισε" την πρόκριση σε 2 ώρες και 18 λεπτά αγώνα.

Για 3η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο Bublik, ο οποίος ήταν φιναλίστ στο Νιούπορτ και στο Τσενγκντού το 2019, κερδίζοντας δηλαδή και τους 2 προηγούμενους ημιτελικούς που έχει δώσει, που ήταν επίσης σε 250άρια τουρνουά, όπως είναι και αυτό της Μασσαλίας.

Στον αυριανό ημιτελικό, θα έχει πιθανό αντίπαλο τον υπερασπιστή του τίτλου, Στέφανο Τσιτσιπά, που θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Vasek Pospisil.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots