ATP
Παρέμεινε στον θρόνο του ο Monfils (vids)

 
Gael Monfils
Gael Monfils © tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 - 18:40

O Gael Monfils επιβλήθηκε του Felix Auger-Aliassime με 2-0 σετ στον τελικό του Rotterdam Open και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Ρότερνταμ για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

O Monfils ολοκλήρωσε την φανταστική εβδομάδα του στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, με μια "καθαρή" νίκη με 6-2, 6-4 επί του Auger-Aliassime, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Rotterdam Open.

Ο 33χρονος Γάλλος, Νο.9 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε 15 winners και 14 αβίαστα λάθη. Ο Auger-Aliassime είχε 5 winners περισσότερους από τον αντίπαλό του (20), αλλά έφτασε τα 32 αβίαστα λάθη.

O Monfils ήταν αισθητά καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχε τριπλό break point στο 3ο game, αλλά ο νεαρός Καναδός τα έσβησε όλα και έκανε το υπέρ του 2-1. Ο Monfils είχε νέο break point στο 5ο game και αυτή τη φορά το αξιοποίησε για να προηγηθεί για πρώτη φορά στον τελικό, με 3-2.

Αυτό άνοιξε τον δρόμο προς τον τίτλο για τον Γάλλο, που έκανε ακόμα 2 διαδοχικά break - 3 σερί break συνολικά - για να κατακτήσει με 6-2 το 1ο σετ και να πάρει αμέσως το πάνω χέρι στο 2ο σετ, με 2-0. Με νέο break στο 5ο game, o "La Monf" έφτασε στο 5-1, κερδίζοντας μέχρι εκείνο το σημείο τα 10 από τα 12 τελευταία games!

Ο Auger-Aliassime δεν τα παράτησε, κατάφερε να σβήσει 4 match point στο 8ο game και να κάνει το break, μειώνοντας σε 5-3. Μείωσε μέχρι και σε 5-4 ο Καναδός, αλλά ο Monfils δε λαθεψε τη δεύτερη φορά που σέρβιρε για την πρόκριση και διαμόρφωσε το 6-4, μετά από 1 ώρα και 26 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 10ος τίτλος καριέρας για τον Monfils, που βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς σε 10-21. Ο Γάλλος είχε χάσει τους 21 από τους 28 τελικούς που είχε δώσει στην καριέρα του μέχρι τον Οκτώβριο του 2018, αλλά τις τελευταίες δυο σεζόν έχει καταφέρει να παραμείνει αήττητος σε τελικούς, πετυχαίνοντας σήμερα την 3η διαδοχική του νίκη. Αυτός ήταν επίσης ο 2ος διαδοχικός τίτλος του, αφού την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε το Open Sud de France στο Μονπελιέ.

Στο Ρότερνταμ αναδείχθηκε πρωταθλητής για 2η φορά και για 2η διαδοχική χρονιά. Ήταν ο 3ος τίτλος του σε 500άρι τουρνουά, καθώς είχε κερδίσει και το Citi Open στην Ουάσινγκτον το 2016. Αυτοί οι τρεις, είναι και οι σημαντικότεροι τίτλοι που έχει κερδίσει στην καριέρα του. 

Ο Auger-Aliassime δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο και αυτή ήταν η 4η ήττα του σε τελικό (0-4). Ο 19χρονος Καναδός θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.18 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στο Νο.9 θα παραμείνει ο Monfils.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots