ATP
Federer: "Θέλω να επιστρέψω στη Νότια Αφρική"

 
Roger Federer
Roger Federer © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 - 7:29

Μόλις μια εβδομάδα μετά από τον αλησμόνητο φιλικό του αγώνα με τον Rafael Nadal, o Roger Federer εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στη Νότια Αφρική, όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως τουρίστας.

"Δεν έχω πάει ποτέ στο Table Mountain και είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς, οπότε έχω έναν λόγο ακόμα για να επιστρέψω εκεί όσο το δυνατό γρηγορότερα", είπε ο Federer στο ελβετικό περιοδικό Schweizer Illustrierte.

Ο Federer, ο οποίος έχει καταγωγή και από τη Νότια Αφρική από τη μητέρα του, Lynette, είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα έναν ιστορικό αγώνα με τον Rafael Nadal στο Cape Town Stadium, για την οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού του ιδρύματος. Ήταν ο αγώνας με τη μεγαλύτερη προσέλευση στο άθλημα, καθώς έκοψε 51.954 εισιτήρια.

"Ήταν μια αξέχαστη νύχτα. Συγκεντρώσαμε 3,5 εκατομμύρια δολάρια για τα ευάλωτα παιδιά της περιοχής. Πετύχαμε το παγκόσμιο ρεκόρ με περισσότερους από 51.000 θεατές σε έναν αγώνα τένις και περάσαμε πολύ καλά. Ευχαριστώ πολύ γι' αυτό 3 σπουδαίους φιλάνθρωπους, τον Rafa, τον Bill (Gates) και τον Trevor (Noah), γιατί μοιραστήκαμε αυτή τη συναισθηματική στιγμή", είχε γράψει στην προσωπική του σελίδα στο Instagram o 38χρονος Ελβετός.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots