ATP
Στην 8άδα του Ρότερνταμ ο Monfils (vid)

 
Gael Monfils
Gael Monfils © tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 - 22:22

O Gael Monfils απώλεσε μόλις 5 games από τον Gilles Simon και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο Ρότερνταμ.

Mόνο για ένα σετ συνάντησε αντίσταση ο Gael Monfils, ο οποίος επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Gilles Simon με 6-4, 6-1 σε 90 λεπτά και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Rotterdam Open.

Ο Monfils δεν είχε εύκολο έργο στο 1ο σετ, κρατώντας το πρώτο του service game μετά από ένα game με 6 ισοπαλίες και αφού έσβησε 2 break point. Στο επόμενο game έκανε break, προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο ο Simon απάντησε με 3 κερδισμένα games στη σειρά, για να πάρει εκείνος το προβάδισμα με 4-3.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που προηγήθηκε ο 35χρονος, καθώς ο νεότερός του κατά 2 χρόνια Monfils κέρδισε τα 7 από τα 8 επόμενα games και έβαλε τέλος στα προβλήματά του, παίρνοντας αυτή την πρόκριση. Με 21 winners και 23 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το ματς ο Monfils, τη στιγμή που ο αντίπαλός του είχε 11 winners και 19 λάθη.

Ο Monfils, ο οποίος κέρδισε πέρσι στο Ρότερνταμ μόλις τον 2ο τίτλο του σε 500άρι τουρνουά, θα αντιμετωπίσει αύριο τον Daniel Evans, που δεν αγωνίστηκε σήμερα. Ο Βρετανός, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, απέκλεισε χθες τον Karen Khachanov με ανατροπή (4-6, 6-3, 6-4), ενώ στον 1ο γύρο είχε βγάλει εκτός ταμπλό και τον Philipp Kohlschreiber.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

Filip Krajinovic d. Vasek Pospisil 6-4, 7-6 (7)
Andrey Rublev [7]
d. Alexander Bublik 7-5, 6-3
Gael Monfils [3] d. Gilles Simon 6-4, 6-1
Jannik Sinner d. David Goffin [4] 7-6 (7), 7-5
Aljaz Bedene d. Stefanos Tsitsipas [2] 7-5, 6-4

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Filip Krajinovic v Andrey Rublev [7]
Gael Monfils [3] v Daniel Evans
Pablo Carreno Busta v Jannik Sinner
Felix Auger-Aliassime v Aljaz Bedene

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots