ATP
Ο Sinner απέκλεισε τον Goffin! (vid)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 - 16:21

Ένα μεγάλο παιχνίδι έκανε ο 18χρονος Jannik Sinner, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 σετ του David Goffin και προκρίθηκε στον 2ο προημιτελικό του σε ΑΤΡ διοργάνωση και στον σημαντικότερο της καριέρας του. Στα προημιτελικά του Ρότερνταμ προκρίθηκε και ο Andrey Rublev.

Ο Jannik Sinner πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό αγώνα και επικράτησε του Νο.4 του ταμπλό του Rotterdam Open, David Goffin, με 7-6 (7), 7-5, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Ο 18χρονος Ιταλός έσβησε τα 6 από τα 8 break point που αντιμετώπισε και κατάφερε να "σπάσει" 3 φορές το σερβίς του Goffin, Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη. Το 1ο σετ ξεκίνησε με δυο break, από ένα για κάθε παίκτη. Αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για το 2ο break, αλλά κανείς δεν έφτασε σ' αυτό, με το tie-break να είναι η φυσική κατάληξη του σετ. Εκεί ο Sinner προηγήθηκε με 6-3 και τελικά χρειάστηκε το 5ο set point του, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 9-7, χωρίς να απειληθεί ο ίδιος με set point.

Και το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Goffin να προηγείται με 2-0 και τον νεαρό Ιταλό να ισοφαρίζει άμεσα σε 2-2. Οι δυο παίκτες κρατούσαν εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, μέχρι και το 11ο game, όπου ο 18χρονος έκανε το υπερπολύτιμο break και πέρασε μπροστά με 6-5. Στη συνέχεια, με μεγάλη ψυχραιμία έκλεισε το παιχνίδι με love service game, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας του.

Άλλη μια φορά είχε παίξει σε προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο Ιταλός, στο 250άρι της Αμβέρσας τον Οκτώβριο του 2019, όπου ήταν μάλιστα ημιφιναλίστ. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη Top 10 νίκη της καριέρας του.

Στα προημιτελικά του Rotterdam Open, o Sinner θα αντιμετωπίσει τον Pablo Carreno Busta, που κέρδισε από χθες τον Roberto Bautista Agut, με 6-4, 2-6, 7-6 (4).

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Andrey Rublev, που συνεχίζει το καταπληκτικό του ξεκίνημα στο 2020. Ο 22χρονος Ρώσος επιβλήθηκε του Alexander Bublik με 7-5, 6-3 σε 69 λεπτά και έφτασε τις 13 νίκες σε 14 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν!

Και στα δυο παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στο Rotterdam Ahoy, χρειάστηκε κάτι περισσότερο από μια ώρα για να φτάσει στη νίκη. Σήμερα δεν αντιμετώπισε κανένα break point, κέρδισε τους 26 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς και "έσπασε" μια φορά το σερβίς του Καζάκου στο 1ο σετ και άλλες δυο στο 2ο σετ.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης του Vasek Pospisil με τον Filip Krajinovic. Θυμίζουμε πως ο Pospisil απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό, Daniil Medvedev.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots