ATP
Federer: "Θέλω το χρυσό στους Ολυμπιακούς"

 
Federer: "Θέλω το χρυσό στους Ολυμπιακούς"
Federer: "Θέλω το χρυσό στους Ολυμπιακούς"
tennisnews team Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019 - 20:16

Ο Roger Federer δεν κρύβει πως το βασικό του κίνητρο για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι, είναι να ανεβεί στο ψηλότερα σκαλί του βάθρου.

"Χρειάζεται να προπονηθώ πολύ σκληρά γι' αυτό. Προφανώς, το να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο, είναι ο λόγος που αγωνίζομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε θέλω να δημιουργήσω αυτή την ευκαιρία", είπε ο Federer, στη συνέντευξη Τύπου του τουρνουά επίδειξης της Hangzhou, στο οποίο θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev.

"Κάθε φορά που κερδίζεις έναν τίτλο, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κάτι τελείως διαφορετικό", συμπλήρωσε ο 38χρονος Ελβετός.

Το 2020 στο Τόκιο, θα είναι η 5η φορά που ο Federer θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Σίδνεϊ (2000), την Αθήνα (2004), το Πεκίνο (2008) και το Λονδίνο (2012).

Το 2008 στο Πεκίνο, τη χρονιά που ήταν και ο σημαιοφόρος της ελβετικής αποστολής, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα διπλά, με συμπαίκτη τον Stan Wawrinka. Το καλύτερο αποτέλεσμά του στα μονά ήταν το αργυρό μετάλλιο στο Λονδίνο το 2012.

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots