ATP
Federer: "Οι τενίστες ζούμε σε μια φούσκα"

 
Federer: "Οι τενίστες ζούμε σε μια φούσκα"
Federer: "Οι τενίστες ζούμε σε μια φούσκα"
tennisnews team Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 - 15:54

Σε μια ιδιαίτερη συνέντευξή του, ο Roger Federer μίλησε για τις προκλήσεις της ζωής μπροστά από τα φώτα της δημοσιότητας, για το πως έχει καταφέρει να το διαχειριστεί όλο αυτό και για το πως θα ήθελε να μείνει στην ιστορία.

"Στο τένις είμαστε τυχεροί. Συγκρίνω τη ζωή που κάνω με τη ζωή ενός μουσικού, που κάνει tour σε όλο τον κόσμο. Οι fans εκτιμούν ότι επιστρέφεις στην πόλη τους, δεν αποδοκιμάζουν όπως στα ποδοσφαιρικά στάδια και το τένις σπάει λίγο το πρωτόκολλο των υπόλοιπων αθλημάτων. Με υποδέχονται σε κάθε πόλη σα να είμαι από την πόλη τους, είναι ένα απίθανο συναίσθημα που προσφέρει το άθλημά μας. Είμαι ένας από τους ανθρώπους που μιλούν περισσότερο στα ΜΜΕ και αυτό μου έχει δώσει την ευκαιρία να συνδεθώ με τον κόσμο.

Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Ποτέ δεν έκρυψα κάτι. Ανεξάρτητα με το πόσο ταλέντο έχεις, ο κόσμος θα δει αργά ή γρήγορα ποιος πραγματικά είσαι. Το πέρασα όλο αυτό και πήγε καλά", είπε ο Federer, στη συνέντευξή του στην Parisien.

Για το τι είναι αυτό που τον κάνει να χάσει την ψυχραιμία του πιο εύκολα: "Τα παιδιά μου. Αυτά με τεστάρουν περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο! Πάντα έχω την εντύπωση ότι είμαι ένα βήμα μπροστά τους, μέχρι να με πιάσουν εξ απροόπτου (γέλια)! Ζούμε στην παράνοια του tour και ξέρω πως αυτό δεν είναι κανονικό και δε θα έπρεπε να είναι. Η σύζυγός μου και εγώ προσπαθούμε για να μεγαλώσουν όσο πιο φυσιολογικά γίνεται τα παιδιά μας. Ακόμα μέχρι σήμερα, αναρωτιέμαι πως είναι να ζεις μια φυσιολογική ζωή."

Για το αν αισθάνεται πως ζει μέσα σε μια 'φούσκα': "Ναι! Υπάρχει λίγη πίεση, αυτό δεν είναι δικό μας λάθος. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, ειδικά για τους νεότερους. Ξαφνικά, περιτριγυρίζεσαι από ατζέντες, χορηγούς, κερδίζεις πολλά χρήματα και αν προέρχεσαι από μια προσγειωμένη καθημερινή οικογένεια, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ζούμε μέσα σε μια φούσκα και μ' άρεσε που μπήκα μέσα σ' αυτή, γιατί πέρασα πολύ καλά, όμως προτιμώ να την αφήνω και να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Το να είσαι μπροστά στα φώτα είναι ένα τεστ προσωπικότητας."

Για το πως καταφέρνει να μένει προσγειωμένος: "Μου βγαίνει φυσικά. Όποτε αφήνω το στάδιο, αφήνω τον αθλητή πίσω μου. Από τη στιγμή που βρίσκομαι στο σπίτι, δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν έναν πολύ γνωστό τενίστα. Γρήγορα βρήκα αυτή την ισορροπία και χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα."

Για το πως θα ήθελε να μείνει στην ιστορία: "Απλά να λέει ο κόσμος πως ήμουν ένας καλός άνθρωπος, πως προσέφερα πολλά στο tour και το βοήθησα να αναπτυχθεί. Ελπίζω να λάβω τέτοιου είδους σεβασμό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots