ATP
Djokovic: "Πρέπει να γίνουν θυσίες"

 
Djokovic: "Πρέπει να γίνουν θυσίες"
Djokovic: "Πρέπει να γίνουν θυσίες"
tennisnews team Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 - 16:28

Συζητώντας το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και τα ομαδικά τουρνουά - που γίνονται όλο και περισσότερα - ο Novak Djokovic τόνισε πως οι παίκτες είναι αναγκασμένοι να κάνουν θυσίες, όσον αφορά τον σχεδιασμό τους.

"To Laver Cup είναι πολύ σημαντικό για το τένις και έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που θυμίζουν το Ryder Cup στο γκολφ. Είναι ένα τουρνουά που έχει προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει δημιουργήσει πολλά προνόμια σε όλο τον τενιστικό κόσμο. Και είμαι σίγουρος πως όλοι πρέπει να υποστηρίξουν", δήλωσε ο Djokovic.

Το 2018 ο Nole συμμετείχε στο Laver Cup του Σικάγου και βοήθησε την Ευρώπη να κατακτήσει τον τίτλο, φέτος όμως δεν βρισκόταν στη Γενεύη. Το Laver Cup της Γενεύης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου, ανάμεσα στο US Open και στα πρώτα τουρνουά της ασιατικής περιόδου.

Εκτός από το Laver Cup, που ήδη έχει λατρευτεί από τη συντριπτική πλειοψηφία της τενιστικής κοινότητας, από το 2020 θα υπάρχει και το ATP Cup, ακόμα ένα ομαδικό τουρνουά, το οποίο θα δίνει χρήματα και βαθμούς ΑΤΡ στους συμμετέχοντας. Πολλοί πιστεύουν πως το ATP Cup και το Davis Cup δεν μπορούν να συνυπάρχουν.

"Προφανώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε σχετικά με το καλαντάρι. Όπως είπα και παλιότερα, το Laver Cup γίνεται Σεπτέμβριο και δεν είναι εύκολη ημερομηνία. Υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις. Όταν όμως πρέπει να κάνεις κάποιες επιλογές, αυτό είναι αναπόφευκτο. Δεν μπορούν όλα να είναι θετικά, πρέπει να κάνεις θυσίες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots