ATP
Απόστολος Τσιτσιπάς: Το τένις ήταν το πεπρωμένο του

 
Απόστολος Τσιτσιπάς: Το τένις ήταν το πεπρωμένο του
Απόστολος Τσιτσιπάς: Το τένις ήταν το πεπρωμένο του
tennisnews team Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 - 12:31

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς θεωρείται ήδη ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και πιο πετυχημένους προπονητές τένις στον κόσμο. Το συγκεκριμένο άθλημα ωστόσο, μπήκε εντελώς τυχαία στη ζωή του, όπως εξομολογείται.

Όπως έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη γυμναστική ακαδημία, επέλεξε να ειδικευτεί στο τένις σχεδόν τυχαία, αφού ακόμα και σήμερα όταν ανασκαλίζει το παρελθόν, δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει στο γιατί το έκανε. Τα κύρια αθλήματά του ήταν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

"Ήταν περίεργο επειδή κανείς στην οικογένειά μου δε σχετιζόταν με το τένις. Αλλά επέλεξα το τένις, δεν ξέρω γιατί", είπε στο ATPTour.com o πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά.

Είναι ιδιαίτερα σπάνιο ένας παίκτης κορυφαίου επιπέδου, όπως ο Στέφανος, να έχει στο box του προπονητή που δεν έχει κανένα παρελθόν στο tour ή στο κολεγιακό τένις.

Χάρη στην ενασχόλησή του με το τένις, ο Απόστολος γνώρισε τη σύζυγό του και πρώην επαγγελματία τενίστρια, Julia Salnikova. Το πρώτο τους παιδί, ο Στέφανος, ήρθε σε επαφή με το άθλημα για πρώτη φορά στην ηλικία των 3 ετών. Από τότε, αμφότεροι είναι κοντά του και τον βοηθάνε κάθε μέρα για να γίνεται καλύτερος.

Από πολύ μικρή ηλικία, ο Απόστολος επικεντρώθηκε στο κομμάτι της τεχνικής, διδάσκοντάς του το backhand με το ένα χέρι, ενώ η Julia στο κομμάτι της πνευματικής δύναμης.

"Εξηγούσα πως ήμασταν ικανοί για πολλά πράγματα, αλλά έπρεπε να το πάρουμε στα σοβαρά και να περιμένουμε 5-6 χρόνια για να αναπτύξουμε σωστά έναν νέο παίκτη. Οι άνθρωποι όμως συνήθως είναι ανυπόμονοι, δεν θέλουν να περιμένουν, για να επενδύσεις χρήματα, πρέπει να επενδύσεις και χρόνο. Πρέπει να αναπτυχθείς ως αθλητής, να αναπτυχθεί το σώμα σου, το μυαλό σου, η τεχνική σου."

Τα τελευταία 9 χρόνια, ο Απόστολος ταξιδεύει παντού μαζί με τον Στέφανο. Η εξέλιξή του σε όλα τα στάδια ήταν εντυπωσιακή και παρόλα αυτά ποτέ δεν επαναπαύτηκαν και δεν παρέκλιναν από τους στόχους τους.

"Με τον Στέφανο, ακόμα και αν έχω διαβάσει πάρα πολύ, αισθανόμαι πως ξέρω πολύ λίγα. Πρέπει πάντα να είσαι ανοιχτόμυαλος και έτοιμος να μάθεις νέα πράγματα. Ο Στέφανος μου έδωσε την ευκαιρία αυτή, να μάθω καινούργια πράγματα. Πιστέυω πως ήταν το καλύτερο πανεπιστήμιο για μένα."

Φωτογραφία: tennisnews.gr

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019, στο tennisnews.gr.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots