ATP
Εξωγήινος Federer - απέκλεισε τον Djokovic (vids)

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 - 23:18

O Roger Federer έκανε το τέλειο ματς και πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του ATP Finals, αφήνοντας εκτός τουρνουά τον Novak Djokovic και τερματίζοντας ταυτόχρονα και τις ελπιδες του για το Year-end  No.1. 

Ακόμα και στα 38 του χρόνια, ο Roger Federer καταφέρνει να κάνει εμφανίσεις σαν και τη σημερινή! Κάνοντας έναν από τους καλύτερους αγώνες του στη σεζόν, ο Ελβετός μαέστρος επιβλήθηκε του Novak Djokovic με 6-4, 6-3, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του ATP Finals.

H καλή παράδοση καλά κρατεί για τον Federer στo ATP Finals, όπου προκρίνεται στα ημιτελικά στις τελευταίες 10 παρουσίες του στο τουρνουά, από το 2009 έως σήμερα. Συνολικά έχει προκριθεί στα ημιτελικά στις 16 από τις 17 παρουσίες του στο τουρνουά!

Επίσης, είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 6 τρόπαια και προστάτευσε το ρεκόρ του για φέτος, αφού ο Djokovic είχε την ευκαιρία να τον ισοφαρίσει, αν κέρδιζε φέτος. Κάτι άλλο που στέρησε από τον Nole είναι φυσικά την επιστροφή του στο Νο.1 και το Year-end No.1, κάτι που εξασφάλισε πια και μαθηματικά ο Rafael Nadal.

Ο απίθανος Federer ολοκλήρωσε τον εντελώς αψεγάδιαστο αγώνα του με 23 winners και 5 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Djokovic είχε 14 winners και 13 αβίαστα λάθη. Επίσης ο Ελβετός απειλήθηκε μόνο μια φορά με break point και δεν υπέστη break, απέναντι στον καλύτερο returner όλων των εποχών.

Από το ξεκίνημα έδειξε τις διαθέσεις του ο "Βασιλιάς", που είχε χαμένο break point στο 1ο game, επιστρέφοντας πολύ επιθετικά τη μπάλα. Ο Djokovic το έσβησε και κράτησε το σερβίς του, στο επόμενο service game του όμως έκανε 2 διπλά λάθη και ο Federer δεν το συγχώρησε αυτό και πέτυχε 2 winner με το backhand του για να κάνει το break με love.

"Ξέφυγε" με 3-1 ο Ελβετός και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο στο 1ο σετ, στο οποίο δεν υπήρχε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης από τον Djokovic από εκεί και πέρα. Με 3 διαδοχικά love service games ολοκλήρωσε το σετ ο Roger, στο 6-4.

Στο 2ο σετ ο Federer πάλι είχε την ευκαιρία για άμεσο break και μάλιστα διπλή αυτή τη φορά, με τον Djokovic να δείχνει για λίγη ώρα σημάδια ζωής. Αρχικά ο Σέρβος επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς του, για να δημιουργήσει λίγο μετά το πρώτο του break point στο παιχνίδι, στο 2-2, 30-40.

Ο Federer ανταπεξήλθε σ' αυτό το δύσκολο σημείο, υπερασπίστηκε το σερβίς του και απάντησε με νέα διπλή ευκαιρία, που αξιοποίησε αυτή τη φορά, για να κάνει ένα πολύ μεγάλο break για το 3-2.

Κάπου εκεί φάνηκε να μηδενίζονται οι ελπίδες του Nole, με το παιχνίδι να μοιάζει περισσότερο στο 1ο σετ. Ο Federer έχασε 2 πόντους στα δυο επόμενα service games του και με love πήρε το τελευταίο game, που ήταν ακόμα ένα break για το 6-3! Ο τελευταίος πόντος, απήχε από τον πρώτο 73 μόνο λεπτά.

Ο Federer, ο οποίος είχε 12 άσους σήμερα, έφτασε τις 23 νίκες εις βάρος του Djokovic, στις 49 μεταξύ τους αναμετρήσεις (23-26). Πήρε τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Wimbledon, σε εκείνο το επικό ματς, που ο Ελβετός είχε τόσες ευκαιρίες και τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει.

Με τον Dominic Thiem να "καθαρίζει" από προχθές την 1η θέση του Group Bjorn Borg, o Federer πέρασε στη 2η θέση της τελικής βαθμολογίας, αφήνοντας τον Djokovic στην 3η θέση και τον Berrettini στην 4η.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots