ATP
Djokovic: "Του βγάζω το καπέλο"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 - 1:58

Ο Novak Djokovic δεν είχε καλή διάθεση στη συνέντευξη Τύπου μετά από την ήττα του από τον Dominic Thiem, ωστόσο αναγνώρισε τον πολύ καλό αγώνα του Αυστριακού και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε "του βγάζει το καπέλο".

"Του άξιζε η νίκη. Έπαιξε πολύ θαρραλέο τένις και χτυπούσε δυνατά τη μπάλα συνέχεια. Σε όλο το ματς, από την αρχή ως τον τελευταίο πόντο, έπαιξε με τον ίδιο τρόπο. Του βγάζω το καπέλο και τον συγχαίρω, επειδή έκανε ένα σπουδαίο ματς", είπε ο Djokovic.

O 5 φορές πρωταθλητής του ATP Finals, πλέον μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς η νίκη επί του Roger Federer στον αγώνα της Πέμπτης θα είναι μονόδρομος για να μπει στα ημιτελικά και να παραμείνει στο παιχνίδι του Year-end No.1.

"Δεν ήμουν σε πολλά παιχνίδια σαν κι αυτό, που ο αντίπαλός μου ρισκάρει σε κάθε χτύπημα. Είναι απίστευτο, σε κάποια σημεία του αγώνα κυριολεκτικά χτυπούσε τη μπάλα με όλη του τη δύναμη σε κάθε χτύπημα και την έστελνε μέσα. Το επίπεδό του ήταν εξαιρετικά πολύ υψηλό. Έχω παίξει ξανά μαζί του, γνωρίζω το παιχνίδι του, το αποψινό όμως ήταν κάτι ιδιαίτερο."

Όσον αφορά τον "τελικό" που έχει τώρα με τον Federer, όπου ο νικητής του αγώνα θα πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και ο ηττημένος θα αποχωρήσει από το Λονδίνο, ο Djokovic δεν έκανε πολλά σχόλια, δείχνοντας και την κακή διάθεση στην οποία βρισκόταν.

"Όπως είπατε, είναι ένα παιχνίδι round robin, οπότε ακόμα είμαι στο τουρνουά. Θα αντιμετωπίσω τον Roger και ο νικητής θα πάει στα ημιτελικά. Ο ηττημένος δε θα προκριθεί, είναι τόσο απλό."

Στην τελευταία ερώτηση, ο δημοσιογράφος έκανε την εξής ερώτηση: "Ο Roger είπε πριν πως νιώθει ότι είναι μια καλή ευκαιρία να σε αντιμετωπίσει ξανά μετά τον τελικό του Wimbledon. Έχεις εκείνη τη νίκη στο μυαλό σου, βοηθάει σε τέτοιες καταστάσεις με μεγάλη πίεση, ή είναι τοσό παλιά νίκη που πλέον δεν έχει τόση σημασία;" και ο Djokovic σχεδόν μονολεκτικά απάντησε: "δεν έχει σημασία", ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους και αποχώρησε από την αίθουσα.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots