ATP
Με Fritz o Τσιτσιπάς στο Παρίσι

 
Με Fritz o Τσιτσιπάς στο Παρίσι
Με Fritz o Τσιτσιπάς στο Παρίσι
tennisnews team Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 - 14:23

Ο Taylor Fritz κέρδισε τον Frances Tiafoe για τον 1ο γύρο του Paris Masters και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Paris-Bercy.

Ο Fritz επικράτησε του Tiafoe με 7-6 (6), 3-6, 6-4 στο αμερικανικό ντέρμπι της 2ης ημέρας του Paris Masters και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τον 2ο γύρο του παρισινού τουρνουά, μετά από 2 ώρες μάχης στο Court 1 του Paris-Bercy.

Ο 22χρονος Fritz πέτυχε 10 άσους και κέρδισε τους 45 από τους 56 πόντους στα πρώτα του σερβίς, υπέστη όμως και 2 break, όσα ήταν και αυτά που έκανε. Στο 1ο σετ κανείς από τους 2 δεν έκανε break και ο Fritz απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-1 στο tie-break, αλλά τελικά κατάφερε να το κατακτήσει με 8-6, αφού έσβησε και ενα set point του Tiafoe.

Στο 2ο σετ ο Fritz έδειχνε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο γόνατό του και έμεινε γρήγορα πίσω με 0-3. Δεν επέστρεψε ποτέ σ' αυτό το σετ, αλλά τα παυσίπονα και το ιατρικό τάιμ άουτ τον βοήθησαν να μείνει στο παιχνίδι και να επιστρέψει δυναμικά στο 3ο σετ.

Εκεί μπορεί να έχασε το προβάδιμα που είχε δημιουργήσει στο 4-1 και να ισοφαρίστηκε σε 4-4, έκανε όμως νέο break, το πιο καθοριστικό, στο 10ο game του αποφασιστικού σετ, για να βάλει τέλος στην αναμέτρηση, 2 ώρες και 2 λεπτά μετά από το 1ο σερβίς του παιχνιδιού.

Τσιτσιπάς και Fritz θα συναντηθούν για 1η φορά σε επίσημο παιχνίδι του tour, αλλά γνωρίζονται αρκετά καλά. Δυο φορές είχαν συναντηθεί στο τουρνουά επίδειξης του Boodles, με τον Αμερικανό να κερδίζει και τις δυο, το 2015 και το 2018, ενώ φέτος αναμετρήθηκαν και στο Laver Cup, με τον Τσιτσιπά αυτή τη φορά να παίρνει τη νίκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots