ATP
Djokovic: "Καλύτερα τον Μάρτιο το Αυστραλιανό"

 
Djokovic: "Καλύτερα τον Μάρτιο το Αυστραλιανό"
Djokovic: "Καλύτερα τον Μάρτιο το Αυστραλιανό"
tennisnews team Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 - 19:13

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης Novak Djokovic σε δηλώσεις που παραχώρησε σε σερβικά μέσα ενημέρωσης, πρότεινε μια εναλλακτική ιδέα αναπροσαρμογής στο καλεντάρι, και συγκεκριμένα μίλησε για την χρονική μετατόπιση 2 μηνών του Australian Open.

Ο κορυφαίος τενίστας αυτή την στιγμή στον κόσμο Novak Djokovic, έκανε δηλώσεις σχετικά με την κατανομή εντός του ετήσιου προγράμματος των Grand Slam και των λοιπών τουρνουά της ATP, δηλώνοντας ότι χρειάζεται αναπροσαρμογή προς όφελος των παικτών.

"Το πρόγραμμα θα το διαμόρφωνα διαφορετικά. Θα το προσάρμοζα έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο ξεκούρασης" με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Σέρβος.

Μετά από την ολοκλήρωση του Australian Open μέχρι την έναρξη του Roland Garros υπάρχει μια απόσταση περίπου 15 εβδομάδων, ενώ μετέπειτα οι παίκτες έχουν μόλις 3 εβδομάδες για να μεταπηδήσουν από τις χωμάτινες επιφάνειές σε αυτές του γρασιδιού, μέχρι να ξεκινήσει το Wimbledon.

"Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να υπάρχει μια τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ του Australian Open και του Roland Garros. Θα έβαζα την Μελβούρνη πιθανότατα μέσα στον Μάρτιο και θα άφηνα 2 μήνες περίπου κενό χωρίς Grand Slam. Επίσης θα άνοιγα την απόσταση των υπολοίπων, έτσι ώστε να μην είναι τόσο κοντά το Roland Garros, το Wimbledon και το US Open"

Κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, οι παίκτες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες καθώς εντός ενός στενού χρονικού πλαισίου καλούνται να προσαρμοστούν από χωμάτινα σε χορτάρινα court. Επιπλέον η σεζόν στο χώμα διαρκεί στα ευρωπαϊκά court περίπου 8 εβδομάδες.

Μέσα σε αυτές τις εβδομάδες συνυπολογίζονται και 3 εβδομάδες μετά το Wimbledon, εκεί όπου διεξάγονται παράλληλα τουρνουά στο χώμα με το hard-court swing, λίγο πριν τα αμερικανικά Masters σε Καναδά και Σινσινάτι.

Τουτέστιν, βάση του σημερινού προγράμματος, οι επαγγελματίες τενίστες δεν έχουν σίγουρα αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούν και να εξοικειωθούν με τις μεταβάσεις από την μια επιφάνεια στην άλλη σύμφωνα με τις δηλώσεις του Nole, με την κατάσταση κατά τον Σέρβο να χρίζει διαφορετικής μεταχείρισης προς όφελος του αθλήματος.

O Djokovic σήμερα θα πέσει στη μάχη του 2ου γύρου του US Open εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Juan Ignacio Londero λίγο μετά τις 02:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots