ATP
70 νίκες στο US Open o Djokovic (vids)

 
70 νίκες στο US Open o Djokovic (vids)
70 νίκες στο US Open o Djokovic (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 - 23:13

O Novak Djokovic επέστρεψε στο Flushing Meadows και ξεκίνησε με μια άνετη νίκη επί του Roberto Carballes Baena την προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Νέα Υόρκη, για να φτάσει τις 70 νίκες στο US Open. 

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλμα απέναντι στον μαχητικό Ισπανό, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-1, 6-4, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα στο Arthur Ashe Stadium.

Έκανε μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια ο Carballes Baena, ο οποίος κατάφερε να σβήσει 5 break point στο εναρκτήριο σετ, 3 στο 2o (1-1) και 2 στο 8ο game (4-4), διατηρώντας την ισορροπία έως τότε. Δεν έκανε το ίδιο όμως και στο 10ο game, όταν ο Nole τον πίεσε ξανά και δημιούργησε νέο break point, που ήταν και set point, το οποίο και αξιοποίησε, για να κάνει το 6-4.

Το break αυτό άνοιξε το δρόμο για έναν "περίπατο" του Σέρβου στη συνέχεια. "Έσπασε" ακόμα 2 φορές το σερβίς του Carballes Baena στο 2ο σετ για να το κατακτήσει με 6-1, ενώ στο 3ο σετ έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, για να κάνει το break που το έκρινε από το 5ο game (3-2).

Ο Djokovic, o oποίος φτάνει μέχρι τα ημιτελικά τουλάχιστον στις 11 τελευταίες επισκέψεις του στο Flushing Meadows, έφτασε τις 70 νίκες στο US Open. Mόνο στο Wimbledon έχει περισσότερες (72), όπου κατέκτησε πριν ένα μήνα τον 16ο Grand Slam τίτλο του.

Θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τα 20 Grand Slam του Roger Federer και τα 18 του Rafael Nadal μεθαύριο, όταν και θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Sam Querrey και Juan Ignacio Londero.

Γνωστό είναι και το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλος του Nole στον 3ο γύρο, εφόσον φυσικά ο Σέρβος επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Θα είναι από την αναμέτρηση του Dusan Lajovic με τον Denis Kudla, καθώς ο Lajovic επικράτησε με 7-5, 6-3, 6-3 του Steve Darcis, ενώ ο Kudla απέκλεισε τον Janko Tipsarevic με 3-6, 6-1, 7-6 (5), 6-1, στο τελευταίο αγώνα σε Grand Slam για τον Σέρβο, αφού όπως ανακοίνωσε θα "κρεμάσει" τη ρακέτα του μετά το Davis Cup του Νοεμβρίου.

Ο πιθανός αντίπαλος του Djokovic στα προημιτελικά, Daniil Medvedev, ξεκίνησε επίσης με μια πολύ άνετη πρόκριση τις υποχρεώσεις του στη Νέα Υόρκη, καθώς επιβλήθηκε του Prajnesh Gunneswaran με 6-4, 6-1, 6-2, σε 85 μόλις λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots