ATP
Κύργιος: "Πρέπει να φέρουμε νέο κόσμο στο τένις"

 
Κύργιος: "Πρέπει να φέρουμε νέο κόσμο στο τένις"
Κύργιος: "Πρέπει να φέρουμε νέο κόσμο στο τένις"
tennisnews team Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 - 13:21

Πολλοί θεωρούν πως ο Νικ Κύργιος δεν είναι καλός για το τένις, ο ίδιος όμως ο Κύργιος απαντά, πως το τένις τον έχει ανάγκη για να περάσει σε μια νέα εποχή και να αναπτυχθεί.

"Είναι πολύ σημαντικό. Όλοι είναι τόσο ανήσυχοι για το πως θα μείνουν οι fans στο παιχνίδι, αλλά προσωπικά πιστεύω πως χρειάζεται να φέρουμε στο παιχνίδι ένα νέο και διαφορετικό fan base", δήλωσε ο Κύργιος, ο οποίος ανέφερε και το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Αν κοιτάξετε τα αμερικανικά αθλήματα, όπως είναι το NBA και το NFL, είναι τόσο συναρπαστικά. Το κάνουν με τον σωστό τρόπο και απολαμβάνω να φέρνω τόσους νέους fans στο άθλημα. Είναι ένας απ' τους στόχους μου αυτός, θέλω να αναπτυχθεί το τένις. Έχει πολλά περιθώρια για να αναπτυχθεί."

Όσον αφορά τη μελλοντική γενιά που δείχνει μέχρι τώρα να ξεχωρίζει, ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός είπε: "Βλέπω πως όλοι οι νέοι παίκτες που έρχονται, ο (Στέφανος) Τσιτσιπάς, ο Felix (Auger-Aliassime), έχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Αν αυτοί που ελέγχουν την αγορά στο τένις τους αξιοποιήσουν και εμείς συνεχίσουμε να παίζουμε αυτό το τένις που ψυχαγωγεί τον κόσμο, πιστεύω πως μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο άθλημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots