ATP
Μεγάλος Medvedev - "εκθρόνισε" τον Nole (vid)

 
Μεγάλος Medvedev - "εκθρόνισε" τον Nole (vid)
Μεγάλος Medvedev - "εκθρόνισε" τον Nole (vid)
tennisnews team Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 - 2:54

Ο Daniil Medvedev έπαιξε μεγάλο τένις, επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε για 2η συνεχόμενη φορά τον Novak Djokovic, "εκθρονίζοντας" τον Σέρβο από το Σινσινάτι.

Ακόμα έναν σπουδαίο αγώνα έκανε ο Daniil Medvedev στο Σινσινάτι, για να σταματήσει τον Novak Djokovic και να τον "εκθρονίσει" από το Western & Southern Open, κερδίζοντάς τον με 3-6, 6-3, 6-3.

Έχοντας μείνει με την πλάτη στον τοίχο απέναντι σε έναν φανταστικό Nole, τίποτα δεν προμήνυε την σπουδαία ανατροπή του 23χρονου Ρώσου, που άλλαξε ριζικά το παιχνίδι από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα.

Πιο αναλυτικά, ο Djokovic έκανε ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ, στο οποίο είχε μόνο 2 αβίαστα λάθη, έχασε 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, δεν απειλήθηκε με break point και χάρη στο break που έκανε για το 4-2 στο 6o game, το κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες στο 9ο game.

Ο Medvedev δεν πτοήθηκε στο 2ο σετ και ανέβασε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς. Στο πιο κρίσιμο σημείο για τον Ρώσο, στο 5ο game του 2ου σετ, κατάφερε να σβήσει ένα break point και να υπερπασπιστεί το σερβίς του, μένοντας μπροστά με 3-2.

Στο 8ο game ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του 23χρονου, που προηγήθηκε με 0-30, βρέθηκε για πρώτη φορά στο ματς σε break point και το αξιοποίησε, για να περάσει μπροστά με 5-3. Στη συνέχεια "σφράγισε" το σετ με ένα love service game, για το 6-3.

Με την ψυχολογία πλέον στα ύψη, ο Medvedev συνέχισε να παίζει σπουδαίο τένις στο 3ο σετ και έκανε ένα γρήγορο break για να βρεθεί μπροστά με 3-1. Δεν απειλήθηκε με break point ούτε σε ένα game του 3ου σετ και με ένα ακόμα break στο 9ο game, το οποίο έκλεισε με πολύ μεγάλη επιστροφή, ο Ρώσος "κλείδωσε" την τεράστια πρόκριση, σε 1 ώρα και 43 λεπτά παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Medvedev είχε 37 winners και 21 αβίαστα λάθη σε όλο τον αγώνα (έναντι 26 winners και 16 λάθη του Σέρβου), αλλά τα στατιστικά του στα 2 τελευταία σετ ήταν ακόμα εντυπωσιακότερα, καθώς είχε 28 winners και μόλις 10 αβίαστα λάθη!

Ήταν η 2η διαδοχική νίκη του απέναντι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, τον οποίο είχε κερδίσει και πριν μερικούς μήνες, επίσης με 2-1 σετ, στα προημιτελικά του χωμάτινου Masters της Ρώμης. Συνολικά, ο Djokovic έχει 3 νίκες στο head-2-head (3-2).

Ο Medvedev έφτασε τις 43 νίκες στο 2019, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλον. Οι 6 από αυτές τις νίκες ήταν απέναντι σε Top 10 παίκτες (7 έχει συνολικά στην καριέρα του) και οι 2 απέναντι στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για 2η φορά προκρίθηκε σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης, μόλις μια εβδομάδα μετά το Rogers Cup. Αυτός μάλιστα θα είναι ο 3ος διαδοχικός τελικός που θα δώσει σε διάστημα τριών εβδομάδων, καθώς ήταν φιναλίστ στην Ουάσινγκτον (έχασε από Νικ Κύργιο) και στο Μόντρεαλ (έχασε από Rafael Nadal), πριν πάει στο Σινσινάτι.

Θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του στο 2019, παρόλο που θα παίξει στον 6ο τελικό του στη φετινή χρονιά. Συνολικά θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας του, στον 10ο τελικό του στο tour (4-5).

Εκτός από τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, διεκδικεί και την πρώτη του είσοδο στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Είχε εξασφαλίσει από χθες την άνοδό του στο Νο. 7 και νέο career high, ενώ αν κερδίσει αύριο θα σκαρφαλώσει στο Νο. 5, ξεπερνώντας τους Alexander Zverev, Kei Nishikori και Στέφανο Τσιτσιπά.

Την Κυριακή, στις 23:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD), θα αντιμετωπίσει τον David Goffin, που κέρδισε νωρίτερα τον Richard Gasquet με 6-3, 6-4. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού, θα υπάρξει σίγουρα ένας νέος πρωταθλητής σε τουρνουά της σειράς Masters 1000.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots