ATP
Άφησε εκτός τον Federer o Rublev! (vids)

 
Άφησε εκτός τον Federer o Rublev! (vids)
Άφησε εκτός τον Federer o Rublev! (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019 - 23:43

Πραγματοποιώντας ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση στο Σινσινάτι, ο Andrey Rublev πέτυχε τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του κόντρα στον 7 φορές πρωταθλητή, Roger Federer, και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Cincinnati Masters.

Ο Andrey Rublev συνεχίζει τις καταπληκτικές του εμφανίσεις στο Σινσινάτι και έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Roger Federer, επικρατώντας του "Βασιλιά" με 6-3, 6-4.

Σπουδαίο τένις έπαιξε ο 21χρονος Ρώσος, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 17 winners και μόλις 6 αβίαστα λάθη. Πέτυχε 5 άσους και κέρδισε τους 27 από τους 33 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ "έσπασε" και 3 φορές το σερβίς του Federer, κερδίζοντας τα 3 από τα 4 break point που είχε στο ματς.

Ο Rublev έδειξε τις "άγριες διαθέσεις" του από πολύ νωρίς, κάνοντας break για το 2-0. Ο Federer μείωσε για το 2-1, αλλά ο Ρώσος έκανε αμέσως νέο break για να ανακτήσει το προβάδισμά του και να περάσει μπροστά με 3-1. Δεν κοίταξε πίσω του ο 21χρονος, που έχασε 5 πόντους στα 3 επόμενα service games του και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3. 

Ούτε από το βάρος του προβαδίσματος επηρεάστηκε ο Rublev, ο οποίος έπαιξε καλύτερα και στο 2ο σετ. Με break στο 7ο game πέρασε μπροστά με 4-3 και δεν είχε πρόβλημα να "σφραγίσει" τη σπουδαία πρόκριση στο 10ο game, έπειτα από 61 μόλις λεπτά παιχνιδιού.

Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ο Federer, πολυνίκης του θεσμού, μένει εκτός πριν από τα προημιτελικά στο Σινσινάτι. Ο Rublev όχι μόνο συνδύασε με νίκη την πρώτη του συνάντηση με τον Ελβετό, αλλά πέτυχε και τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του σήμερα, πρώτη απέναντι σε Top 3 παίκτη.

Θα είναι ο 2ος σημαντικότερος προημιτελικός για τον νεαρό Ρώσο, μετά το US Open του 2017. Επίσης θα είναι ο 1ος προημιτελικός σε Masters 1000 διοργάνωση.

Μετά τους Bernard Tomic, Mikhail Kukushkin, Nikoloz Basilashvili, Stan Wawrinka και Federer, o Rublev θα αναζητήσει αύριο την 6η νίκη του στα γήπεδα του Family Tennis Center, απέναντι στον συμπατριώτη του, Daniil Medvedev, που κέρδισε εύκολα πιο πριν τον Jan-Lennard Struff με 6-2, 6-1, σε 65 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots