ATP
Τσιτσιπάς και Κύργιος στο Laver Cup

 
Τσιτσιπάς και Κύργιος στο Laver Cup
Τσιτσιπάς και Κύργιος στο Laver Cup
tennisnews team Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 - 16:53

Το Laver Cup μόλις ανακοίνωσε δυο μεγάλες προσθήκες για τη διοργάνωση της Γενεύης, τον Στέφανο Τσιτσιπά για την Team Europe και τον Νικ Κύργιο για την Team World.

O Κύργιος θα αγωνιστεί για 3η διαδοχική χρονιά στο πολύ σπουδαίο τουρνουά επίδειξης, ενώ για τον Τσιτσιπά θα είναι η 1η παρουσία.

"To Laver Cup είναι ένα μοναδικό και αλησμόνητο τουρνουά τένις. Ανυπομονώ να συμμετέχω στην ομάδα της Ευρώπης στη Γενεύη. Για μένα προσωπικά είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται, να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, με τον Roger και τον Rafa", δήλωσε ο Τσιτσιπάς. 

"Στο τένις πάντα είμαστε σε ένα γήπεδο μόνοι μας, είναι μοναχικό άθλημα. Θα είναι μια νέα εμπειρία να παίζω για μια ομάδα, ειδικά αυτή την ομάδα των απίστευτων πρωταθλητών και θα είναι τιμή μου να είμαι με όλους αυτούς τους θρύλους στο Laver Cup", πρόσθεσε ο 21χρονος πρωταθλητής μας.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τον Στέφανο στην Team Europe. Είναι φανταστικό, τα πηγαίνει τόσο καλά και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτούς τους νέους παίκτες της νέας γενιάς στην ομάδα μας, μαζί με τους Roger και Rafa. Ο Στέφανος είναι ένας ενθουσιώδης νέος παίκτης και οι fans θα τον αγαπήσουν", δήλωσε ο αρχηγός της Team Europe, Bjorn Borg.

Από τη δική του πλευρά, ο Κύργιος δήλωσε: "Πάντα έλεγα πως το Laver Cup είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά στη χρονιά, γιατί σημαίνει πολλά για μένα να αγωνίζομαι για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό μου."

Όπως διαμορφώθηκαν οι δυο ομάδες του φετινού Laver Cup, η Team Europe θα έχει τους: Rafael Nadal, Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Fabio Fognini και Στέφανο Τσιτσιπά.

Η Team World θα έχει στην ομάδα της τους: Kevin Anderson, John Isner, Milos Raonic, Denis Shapovalov και Νικ Κύργιο, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα ένας παίκτης.

Το Laver Cup θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου, στη Γενεύη της Ελβετίας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots