ATP
Στο χώμα και το 2020 ο Roger (;)

 
Στο χώμα και το 2020 ο Roger (;)
Στο χώμα και το 2020 ο Roger (;)
tennisnews team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 - 18:12

Σύμφωνα με τις τελευταίες του δηλώσεις, οι πιθανότητες να δούμε τον Roger Federer και το 2020 στα χωμάτινα τουρνουά είναι πολύ καλές.

"Κοιτάζοντας μπροστά και σ' αυτά που έρχονται, είναι πιθανό να αγωνιστώ στο χώμα και την επόμενη χρονιά", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Federer, ο οποίος αυτή τη χρονιά έπαιξε για πρώτη φορά σε χωμάτινα τουρνουά από το 2016.

Μέχρι σήμερα, ο Federer έχει κατακτήσει 11 τίτλους στο χώμα, συμπεριλαμβανομένου και του Roland Garros του 2009. Είναι στην 3η θέση των ενεργών παικτών με τους περισσότερους τίτλους στο χώμα, φυσικά πίσω από τον Rafael Nadal (59) και τον Novak Djokovic (14). 

Μιλώντας στο Sport SRF στο Σινσινάτι, ο 38χρονος Ελβετός μίλησε επίσης και για την ήττα του στον τελικό του Wimbledon από τον Novak Djokovic, τονίζοντας πως ήταν μια από τις πιο "βαριές" στην καριέρα του. Θυμίζουμε πως είχε διπλό championship point στο σερβίς του στο 5ο σετ, πριν το χάσει στο tie-break.

"Ο τελικός του Wimbledon ήταν σίγουρα πιο δύσκολο για μένα, ανάμεσα σε άλλες σκληρές ήττες που είχα. Ήξερα πως είχα καλή σεζόν έως τότε και πιστεύω πως ήταν σωστή η αντίδρασή μου να εκνευριστώ για λίγες μέρες."

O Federer, ο οποίος έχει πιθανό αντίπαλο τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Cincinnati Masters και τον Djokovic στα ημιτελικά, θα περιμένει τον αγώνα του Matteo Berrettini με τον Juan Ignacio Londero, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον πρώτο του αγώνα στο Σινσινάτι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots