ATP
Αποσύρθηκε ο Monfils, στον τελικό ο Rafa (vids)

 
Αποσύρθηκε ο Monfils, στον τελικό ο Rafa (vids)
Αποσύρθηκε ο Monfils, στον τελικό ο Rafa (vids)
tennisnews team Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019 - 3:47

O Gael Monfils απέσυρε τη συμμετοχή του από τα ημιτελικά του Rogers Cup και ο Rafael Nadal πήρε μια άκοπη πρόκριση για τον τελικό, όπου θα βρίσκεται και ο Daniil Medvedev.

Ο Monfils κέρδισε στον εξ' αναβολής προημιτελικό τον Roberto Bautista Agut νωρίτερα σήμερα με 6-4, 3-6, 7-6 (2), ολοκλήρωσε όμως την αναμέτρηση με ενοχλήσεις στον αστράγαλο και δεν επέστρεψε στο Court Central του Μόντρεαλ, για τον ημιτελικό με τον Nadal.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Monfils προκρίθηκε σε ημιτελικό Masters διοργάνωσης από το 2016, αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε αυτόν, μετά την εξαντλητική μάχη του με τον Bautista Agut, στην οποία πάντως μοίρασε απλόχερα θέαμα στο κοινό. 

O Nadal πήρε την πρόκριση για τον 120ό τελικό της καριέρας του, ενώ απέχει μια νίκη από την υπεράσπιση του τίτλου του στο Rogers Cup και από τον 5ο τίτλο του συνολικά στο Masters του Καναδά. Επίσης, θα διεκδικήσει τον 35ο τίτλο του σε Masters διοργάνωση και τον 83ο στην καριέρα του.

Στον τελικό της Κυριακής (23:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), o Rafa θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev, που κέρδισε στο ντέρμπι της Ρωσίας τον Karen Khachanov με 6-1, 7-6 (6). Για πρώτη φορά θα αναμετρηθεί ο Ισπανός με τον Medvedev.

Θα είναι ο 9ος τελικός στην καριέρα του 23χρονου Medvedev και ο σημαντικότερος στην καριέρα του, πρώτος σε Masters 1000 διοργάνωση. Θα είναι επίσης ο 5ος τελικός του στο 2019 και ο 2ος συνεχόμενος, μετά το Citi Open της Ουάσινγκτον. Θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο του (4-4 σε τελικούς) και 2ο φέτος μετά το Sofia Open.

Τέλος, ο Medvedev μπορεί με την κατάκτηση του τίτλου να ανεβεί στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας το προσωπικό του career high κατά 2 θέσεις, και να ρίξει στο Νο. 8 τον Στέφανο Τσιτσιπά, περσινό φιναλίστ στον Καναδά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots