ATP
Ανατροπή και ημιτελικά ο Rafa (vids)

 
Ανατροπή και ημιτελικά ο Rafa (vids)
Ανατροπή και ημιτελικά ο Rafa (vids)
tennisnews team Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 - 3:52

Ο Rafael Nadal κέρδισε 2 games στο 1ο σετ της αναμέτρησής του με τον Fabio Fognini, έχασε όμως 3 games στον υπόλοιπο αγώνα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Rogers Cup, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στην υπεράσπιση του τίτλου του.

Ο Nadal δεν πτοήθηκε από την πρώτη του απώλεια σετ στο τουρνουά και επικράτησε του Fognini με 2-6, 6-2, 6-1, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα στο Court Central του Μόντρεαλ.

O Nadal τελείωσε τον αγώνα με 20 winners και 22 αβίαστα λάθη, ενώ ο Fognini είχε 18 winners και 34 αβίαστα λάθη. Ο Ιταλός "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Ισπανού στο εναρκτήριο σετ, όμως μετά απ' αυτό ο Rafa δεν υπέστη break.

Προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και το κατέκτησε με ακόμα ένα break στα 7 games, ενώ άνοιξε με break και το 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Με νέο break έκανε το 5-1 ο "Matador", "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση, την οποία εξασφάλισε σε 1 ώρα και 57 λεπτά, σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-2 στο 8ο game του 3ου σετ. 

Αυτή ήταν η 12η νίκη του Nadal με αντίπαλο τον Fognini, από τον οποίο έχει ηττηθεί 4 φορές στην καριέρα του (12-4).

Επίσης ο 33χρονος Ισπανός έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες στον Καναδά και αύριο θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό του Rogers Cup, απέναντι στο νικητή του τελευταίου αγώνα της ημέρας, ανάμεσα στον Roberto Bautista Agut και στον Gael Monfils.

Ο Nadal διεκδικεί στο Μόντρεαλ αυτή την εβδομάδα τον 5ο τίτλο του στο Masters τον Καναδά, τον 35ο τίτλο σε Masters διοργάνωση συνολικά και τον 83ο τίτλο καριέρας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots